Lightroom Classic: When applying the Warm Contrast preset the applied lens profiles are removed

2 Votes
Explorer ,
May 12, 2018 May 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When  applying the warm contrast preset (under creative)   applied lens profiles are removed.  Seems to happen only this one preset.  

Not a big deal just thought you should know - if  you don't already.

btw: applying lens profiles after applying the warm contrast preset works just fine.
Bug Fixed

Views

5

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
10 Comments
LEGEND ,
May 13, 2018 May 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Right, "Creative - Warm Contrast.xmp" has the line:
   crs:LensProfileSetup="LensDefaults"
which is the cause of the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
May 13, 2018 May 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I figured you folks already knew  🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 13, 2018 May 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

To clarify, I'm not an Adobe employee. It's good that you posted this bug report.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 14, 2018 May 14, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am on it; I will get a bug logged. 
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 24, 2018 May 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied



I found a problem with batch processing when I apply a preset I created. The preset only has changes to the profile camera setting and calibration process. When I apply to a image it works fine. When I select all images and apply the same preset to all photos, with the exception with the selected image, all other images remove the lens profile corrections. I've double checked to make sure lens profile corrections options are not apply for that preset and I also created a preset too so that lens correction does apply and regardless of preset settings, batch processing removes lens profile corrections on all other images. Is anyone having this problem? I never had this problem before, only after recent update.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 24, 2018 May 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

"The preset only has changes to the profile camera setting and calibration process."

Can you please share the preset here?  In the Presets panel, right-click it and do Show In Finder / Explorer, then upload the .xmp file to Dropbox or similar and post the sharing link here.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 25, 2018 May 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Alternatively, open the .xmp file in a text editor (TextEdit or Notepad) and copy/paste its contents here. This will let us determine if this is a bug and what an appropriate workaround might be.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Aug 22, 2018 Aug 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic CC 7.5 was released today and should address this issue.  If you don’t see the update in your Creative Cloud App, hit the [Ctrl/Cmd]+ [Alt/Opt]+[R] to force a refresh. 

Give the new version a try and let us know if it solves the issue. 
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Aug 26, 2018 Aug 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Just updating to LR 7.5 didn't fix the issue for me. I had to update Photoshop CC (19.1.6) before the "Creative - Warm Contrast" preset got updated correctly (presumably because the preset is "owned" by Camera Raw?).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Sep 08, 2018 Sep 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
meine Vorgaben funktionieren in LRCC7.5 nicht mehr und Objektivkorrekturen ebenfalls nicht. LR ist mit der heißen Nadel gestrickt.

Votes

Translate

Translate

Report

Report