Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom: Geotaging does not work well in IPTC fields

2 Votes
Community Beginner ,
Aug 21, 2012 Aug 21, 2012

Copy link to clipboard

Copied

When I geotag photos in Map module the program fills the name of the place: Country, Province, City and sometimes even Sublocation. So far so good.However, when I switch to Library module the location fields in Metadata's IPTC are still blank. Or sometimes they even have data from a different photo!It only happens when only IPTC option is chosen in Metadata panel. If I choose "EXIF and IPTC" the problem is gone.I think this is a bug.I use LR 4.1 on Mac.
Bug Fixed
TOPICS
Desktop

Views

8

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Mar 22, 2017 Mar 22, 2017
This was fixed on Lightroom 5 or later.

Votes

Translate

Translate
5 Comments
LEGEND ,
Aug 24, 2012 Aug 24, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Cannot reproduce it on Windows.

The IPTC view has two sets of location fields: Contact (photographer's address) and Image (location where photo was taken). Make sure you're not looking at the wrong one.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 24, 2012 Aug 24, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I definitely look at right place. Besides, I asked the question at different forum and got the problem confirmed from other people. I don't know what OS they use though.

For reproducing the problem switch to IPTC only view (as you already did according to the screen shot), stay in Library module and mark a different photo that you know has different location. Does the location data changed or is it stuck to the previous photo as it does for me (and some others)?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 24, 2012 Aug 24, 2012

Copy link to clipboard

Copied

and mark a different photo that you know has different location.


Yep, this helped.
Reproduced the bug.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 06, 2013 Jan 06, 2013

Copy link to clipboard

Copied

The auto filled location info (through Map module, shown grayed) is not refreshed when selecting another photo in the Library module. Other fields are refreshed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 22, 2017 Mar 22, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
This was fixed on Lightroom 5 or later.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines