Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom: LR4 - Brazilian Portuguese - Print Module is generating files with suffix ",jpg" (comma)

1 Vote
LEGEND ,
Apr 03, 2012 Apr 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Bug appears when several photos are printed to files (not to the printer).

LR is generating file names suffixed with ",jpg" (comma) and not ".jpg" (dot).

Most probably somebody is using a library for Brazilian Portuguese where the decimal point is a comma in the wrong place
Bug Fixed
TOPICS
Desktop

Views

4

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Mar 23, 2017 Mar 23, 2017
Issue was fixed in Lightroom 4.2 and later.

Votes

Translate

Translate
6 Comments
Adobe Employee ,
Apr 05, 2012 Apr 05, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Carlos,

The Lightroom team has not been able to see this issue. Here are the steps we used, please let us know how your steps differ from ours, so we can reproduce this.

1. Navigate to Print module
2. From the Print panel, select print to JPEG file
3. Click Print to files... button to save the jpeg file to local disk
4. Complete the step and check the result.
The files were saved as .jpg files not ,jpg files.

Thanks,
Becky

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 05, 2012 Apr 05, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Also, Carlos, what OS version are you running?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 05, 2012 Apr 05, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Becky!

I saw your message just now. I am using the brazilian portuguese version of Windows 7 (64 bits).

I tested it again and the behavior is the one I have described.

Carlos

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 10, 2012 Apr 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Carlos, is there any detail you are doing differently than the steps I outlined? We haven't been able to reproduce this here, so any additional information you can provide would be appreciated.

Becky

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 10, 2012 Apr 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Becky!

thank you looking at this.

I repeated the steps:
1) In Grid module (Biblioteca) I selected three photos;
2) Then I switched to the Print module (Imprimir), selected Print to JPEG file and pressed Print to file (Imprimir em Arq.);
3) A file selection Dialog Box opened and I entered the name "teste";
4) LR4 created a folder named "teste" containing three files named
"teste-1,jpg"
"teste-2,jpg"
"teste-3,jpg"

Just to be sure that this is not a problem specific to my configuration, I went to my wife's notebook and repeated the steps there with exactly the same result.

If this helps, here goes the system info provided by LR4:
Versão do Lightroom: 4.0 [814577]
Sistema operacional: Windows 7 Business Edition
Versão: 6.1 [7601]
Arquitetura do aplicativo: x64
Arquitetura do sistema: x64

Carlos

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 23, 2017 Mar 23, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Issue was fixed in Lightroom 4.2 and later.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines