Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom: Smart Previews progress numbers are incorrect

2 Votes
LEGEND ,
Jun 03, 2017 Jun 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I found a small bug in the program I think. When I start building smart previews for a wedding, everything looks okay. In the progress bar to the upper left, it shows the current photo it's working on (like 107 out of 3000) or whatever.

 

However, if I go to smaller folder and begin a second round smart previews at the same time, then both tasks show the same total amount of photos. So the wedding album will start looking weird like "1000 out of 600" as if it's working on 400 extra photos that don't exist hehe. I've attached a screenshot of the issue.

 
Bug Fixed
TOPICS
Desktop

Views

3

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Nov 10, 2017 Nov 10, 2017
This issue should be fixed in Lightroom Classic (7.0 or later).

Votes

Translate

Translate
4 Comments
Adobe Employee ,
Jun 06, 2017 Jun 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

David, I am able to reproduce this. I will log a bug with the team. 
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 09, 2017 Jun 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 09, 2017 Jun 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied



I have started to build previews for the last years separately. Therefore after starting the first creation if have switched to a different year and changed the selection of photos.
Now the shown progress for the already running tasks is changing.

First selection -> 1000 photos -> start building previews
New selection -> 500 photos -> start building previews
=> first tasks shows after some time (750 of 500) and the progress bar is full, but only 3/4 is actual done.
The progress should not use the actual selected photos, but the number of photos to progress in the task.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 10, 2017 Nov 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
This issue should be fixed in Lightroom Classic (7.0 or later).

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines