• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

P: Before/After Split View ceases showing Before Image if panned to split boundary

Community Beginner ,
Jul 16, 2023 Jul 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Issue:

 

While panning the photos in before & after view, with spilt screen, when a image is fully panned on one side, it fails to reappear on that side of before or after. A screen recording of the concerned problem is attached.

 

System & LRC version description:

 

Lightroom Classic version: 12.4 [ 202306052221-b70c0975 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-IN
Operating system: Mac OS 13
Version: 13.4.1 [22F82]
Application architecture: arm64
Logical processor count: 10
Processor speed: NA
SqLite Version: 3.36.0
Built-in memory: 65,536.0 MB
Real memory available to Lightroom: 65,536.0 MB
Real memory used by Lightroom: 11,073.9 MB (16.8%)
Virtual memory used by Lightroom: 4,31,764.3 MB
Memory cache size: 983.4MB
Internal Camera Raw version: 15.4 [ 1508 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2
Camera Raw virtual memory: 1559MB / 32767MB (4%)
Camera Raw real memory: 1710MB / 65536MB (2%)
Standard Preview Size: 3024 pixels
Displays: 1) 3024x1964

Graphics Processor Info:
Metal: Apple M1 Max
Init State: GPU for Export supported by default
User Preference: Auto

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Flickr
4) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

 

Bug Acknowledged
TOPICS
macOS

Views

121

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Jul 17, 2023 Jul 17, 2023

I can replicate this. Additionally, I am seeing some film strip flicker when in this state. Are you seeing that also?

Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate
5 Comments
LEGEND ,
Jul 16, 2023 Jul 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I too see that on my LR 12.4 / Mac OS 13.4 / Macbook Pro (16", 2023,  M2 Max), with Preferences > Performance > Use Graphics Processor set to Use GPU For Display and Auto but not Off.  See this screen recording:

https://www.dropbox.com/scl/fi/z99nrk3vdnl7slv2s8yl1/develop-before-after-panning.2023.07.16.mp4?rlk...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 17, 2023 Jul 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I can replicate this. Additionally, I am seeing some film strip flicker when in this state. Are you seeing that also?

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 17, 2023 Jul 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@Rikk Flohr: Photography, I do not see film strip flicker in this state. I have attached the screen recording. If required, I can share the full quality video of screen recording, had to downgrade it because of the file size limit on uploads.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jul 17, 2023 Jul 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The filmstrip doesn't flicker in my LR when that problem occurs.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 17, 2023 Jul 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks to you both for confirming the Film Strip is not flickering. I've traced that and it was an independent transient issue. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report