P: Folder Search fails on Folder Names with diacritical marks

1 Vote
Explorer ,
Jun 06, 2022 Jun 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hallo zusammen!

 

Leider funktioniert in LR Classic (hier 11.3.1. / Mac OS Monterey), deutsche Sprachversion, die Ordnersuche nach Namen in denen Umlaute vorkommen nicht. Z.B. Bäume, Äste, Hügel … 

 

Wenn man jahrelang ein Ordnungssystem was über die Ordnernamen funktioniert aufgebaut hat, ist das äußerst ärgerlich.

 

Hat jemand eine Idee, wie man die Ordnersuche bei der Eingabe austricksen kann?

 

Ansonsten an die Entwickler: bitte diesen Bug bei der Lokalisierung unbedingt beheben!

 

Vielen Dank für jeden Tip / Hilfe.

 

Hubertus

Bug Fixed
TOPICS
macOS

Views

201

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Aug 17, 2022 Aug 17, 2022

Greetings, 

 

Updates for Adobe Photography products began rolling out Tuesday night, August 16th,  The updates contain a fix for this issue. 

If you do not see the update in your Creative Cloud Application, you can refresh it by hitting [Ctrl/Cmd]+[Alt/Opt]+[ R ].

Note: It may take up to 24 hours for your update to be available in your Creative Cloud app.

 

Thank you for your patience. 

Status Fixed

Votes

Translate

Translate
7 Comments
LEGEND ,
Jun 06, 2022 Jun 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

[This post contains formatting and embedded images that don't appear in email. View the post in your Web browser.]

 

The Filter Folders box in the Folders panel doesn't correctly handle characters with diacritical marks. To reproduce:

 

1. In the Folders panel, do Create Folder Inside <folder> and name it "_ Hügel":

johnrellis_0-1654547394201.png

 

2. In the Filter Folders box, type "Hügel" and observe the new folder doesn't appear:

johnrellis_8-1654555043986.png

 

3. Similar behavior occurs for other diacritical marks, including á, ã, å.

 

Tested on LR 11.3.1 / Mac OS 12.4.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 06, 2022 Jun 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

@Rikk Flohr: Photography, please move to Bugs.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 07, 2022 Jun 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Added bug number - set status. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Investigating

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jun 07, 2022 Jun 07, 2022

Copy link to clipboard

Copied

That is exactly I mentioned. Thx a lot for the help! Hope the programmers can fix the problem!

Greetings, Hubertus

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 15, 2022 Aug 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello Rikk.

 

Do you know by accident whether the programmer want to work at the issue? Now we have LR 11.4.1 and the bug still exists.

 

Greetings, Hubertus

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Aug 17, 2022 Aug 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Greetings, 

 

Updates for Adobe Photography products began rolling out Tuesday night, August 16th,  The updates contain a fix for this issue. 

If you do not see the update in your Creative Cloud Application, you can refresh it by hitting [Ctrl/Cmd]+[Alt/Opt]+[ R ].

Note: It may take up to 24 hours for your update to be available in your Creative Cloud app.

 

Thank you for your patience. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Fixed

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 18, 2022 Aug 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Yeah!!! Great - it works. :)))

 

Thx a lot - and greetings to the guys!

 

Hubertus

Votes

Translate

Translate

Report

Report