• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

P: Metadata preset doesn't always set Altitude correctly

3 Votes
LEGEND ,
Jan 04, 2020 Jan 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Some metadata presets don't set Altitude correctly. To reproduce:

1. Select a photo.

2. In the Metadata panel, do Preset > Edit Presets, click Check None and then check Caption, GPS, Altitude, ISO Country Code, and Title. Enter 100.0 into the Altitude field.  

3. Save the preset, calling it "Altitude Bug".

4. Apply the preset to any photo and observe that the Altitude field is cleared rather than set to 100.0.

Interestingly, if you remove any of the fields Caption, GPS, ISO Country Code, or Title from the preset, it works correctly.

See here for the original report: 
https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/in-lightroom-classic-9-1-altitude-saved-in-metadata...

Tested on LR 9.1 / Mac OS 10.14.6.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

256

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
4 Comments
LEGEND ,
Jan 04, 2020 Jan 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, removing the Caption in my presets resolved the issue for me. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jan 06, 2020 Jan 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi John,

We were able to reproduce this bug and have a logged a bug for the same.

Thanks,
Smit Keniya

Smit | Lightroom Classic Team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 11, 2020 Feb 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Updates to Lightroom Classic, Camera Raw, and the Lightroom Ecosystem were released yesterday and contain a fix for this issue.  Please install the appropriate update and see if it solves this problem. You can read more about the updates here.

Thank you for your patience. 
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Feb 11, 2020 Feb 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
I tested the bug recipe above and it now works correctly, thanks.

Votes

Translate

Translate

Report

Report