• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

After Using Preset on an Image, the image preview goes black?

Community Beginner ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Working on an image in Lightroom - I click on one of my presets in the left column, and then the preview goes totally black?   Thank you!!

TOPICS
macOS

Views

378

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Only that one Preset? 

Here are a few options you can try:

First, disable GPU in preferences, any difference? 

If not, try resetting your Lightroom preferences:
https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html
Also see: https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/important-steps-for-manually-resetting-...

Quit Lightroom Classic.
macOS: Press and hold the Shift + Option keys.
While holding down the keys, launch Lightroom Classic.
When asked, select "Yes". 

 

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for this great info and reply. I will try it now and let you know if it works!  Thank you!!

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The first thing - disable GPU - seemed to make it work again.   Should I just leave that setting off permanently?  Is there any downside to leaving that off?

Thank you so much!!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If turning OFF GPU works, it's a GPU bug and you need to contact the manufacturer or find out if there's an updated driver for it. This is why disabling GPU is an option as more and more functionality moves to the GPU in newer versions of many Adobe products.

Also see: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html

https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/acr-gpu-faq.html

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines