All presets are gone

Community Beginner ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

In the "develop mode" all presets are gone. If you point the cursor over the panel where the presets used to be, they are applied to a photo.
At the same time in "Library Mode" all the presets are in their exact positions. I can create new presets, but they are also invisible. Reinstallation of the Lightroom application could not solve the problem. I'm using the latest version of the app on Windows 10

TOPICS
Cross-app workflows , Windows

Views

112

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Check the preferences for "Store Presets for Catalog" and maybe toggle this on and off: better?


Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

it was a problem with the windows 10 registry

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Is a RAW or is a JPEG file selected?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

it was a problem with the windows 10 registry 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

it was a problem with the windows 10 registry  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 06, 2021 Dec 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Can you provide details?  That will help others who encounter the same problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Mam tak samo

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Po przejsciu w zakładke Develop i przejściu w zakładke Presets nie widać nazw presetów jest tylko szare a po jakimś czasie białe pole. Gdy najeżdzam na to pole jest widoczny podgląd presetu na zdjeciu ,ale nie widac nadal nazwy jaki to preset. Do tej pory wszystko działało. Odinstalowanie programu nic nie dało.

Wersja 11.1 

Camera raw 14.1

Windows 10

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Others with these symptoms have fixed it by resetting LR's preferences: 

https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Próbowałem nic nie pomogło. Po ponownej instalacji na chwilę jest dobrze ale gdy przechodzę do innych paneli problem wraca 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

A grayed out preset means it is only partially compatible with the selected raw image file. It is for a specific camera model.

 

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/slanted-greyed-out-presets-in-lightroom...

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The screenshot shows an empty (but tall) Presets panel, with no presets being displayed:

johnrellis_0-1642375364221.png

There have been a few other reports of that, at least some fixed by resetting preferences.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

  1. Reset preferencji pomaga ale tylko przez chwilę. Po przejściu do biblioteki i z powrotem ponownie jest nie wyświetlany panel presetów 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

That's disappointing -- this person reported resetting preferences worked for him:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/presets-not-accesible-nicht-mehr-zug%C3...

 

This person said something about the Windows registry but didn't provide any details, unfortunately:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/all-presets-are-gone/m-p/12574297

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Moderators, @Rikk Flohr: Photography, please merge with this thread reporting similar symptoms:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/all-presets-are-gone/m-p/12574297 

 

(There have been at least three reports since December of these symptoms.)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2022 Jan 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Merging this post.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 03, 2022 Jan 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Bug report template:

Issue

Presets not accesible/  nicht mehr zugänglich

  • Lightroom Classic Version Number: 11.1
  • OS Version Number: Win 10

After loading some new xmp-Presets I do not have access to any of my presets in LrC, but to all of them in ACR. Also after re-installimg LrC 11.1.
Steps to reproduce:

  1. Open Lrc, develop
  2. Klick on the Triangel to show the owner's presets.

Expected result: have access to any of my presets in LrC
Actual result: An empty space is shown

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 03, 2022 Jan 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

[This post contains formatting and embedded images that don't appear in email. View the post in your Web browser.]

 

A few others have reported tall blank Preset panels -- it's not normal behavior. Normally, if there are no presets to display, it should be very short:

johnrellis_0-1641248881868.png

 

Troubeshooting steps:

 

1. Ensure that Preferences > Presets > Store Presets With This Catalog is unchecked. Then restart LR.

 

2. Click the + menu in the upper-right corner of the Presets panel and make sure all the preset groups are checked. (Once the panel is working again, you can uncheck the ones you don't want.)

 

3. Make sure you have a photo selected in the Develop module.

 

4. Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 05, 2022 Jan 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you very much, John!

This way I let my presets in Lrc emerge again easily.

I'm going to store your advice (because you wrote "resetting [...] can fix all sorts of wonky behavior").

 

Wish you a good winter
Joerg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2022 Jan 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines