Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Anyone else lose color labels with Oct. 2021 catalog update ?

Explorer ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Just wondering if anyone else lost color labels with the Oct. 2021 catalog update? I use color labels extensively in addition to picks and stars. But my color labels are gone. Everything else seems to have transfered fine. Wondering if it's just me. 

-- Jenn Mishra, photographer & writer for Expert Photography & Photzy
TOPICS
macOS

Views

52

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Nov 15, 2021 Nov 15, 2021
So when you go into Metadata > Color Label Set, which set is active? Here I have Green as the text in Metadata panel, Lightroom Default is active, and the thumbnail has the colour as expected.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

No issue on this end. 

Can't hurt, maybe try resetting prefs? 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've not heard of anyone else having this problem.

First review Metadata > Color Label Set. What you describe can be caused by choosing a different label set from when you originally applied those labels.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. But I was using only the default set.

-- Jenn Mishra, photographer & writer for Expert Photography & Photzy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If other metadata looks OK, it's unlikely that it'll be any other explanation. Switch the Metadata panel to the default view, find a picture that you know should have a label, and you'll see the text (bottom of my screenshot) that is recorded when you set a color label. Then compare this to the Color Label Set as above.

Screenshot 2021-11-15 at 20.32.32.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

When I look at the metadata, I see the color label. But it doesn't show as a frame around the image. And more importantly, I can't filter by the color.  If I filter by green color label, LR says "no photo selected" and no green labelled photos appear in the filmstrip.

Screen Shot 2021-11-15 at 2.42.01 PM.JPG

 

-- Jenn Mishra, photographer & writer for Expert Photography & Photzy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

So when you go into Metadata > Color Label Set, which set is active?

Screenshot 2021-11-15 at 21.01.27.png

Here I have Green as the text in Metadata panel, Lightroom Default is active, and the thumbnail has the colour as expected.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 15, 2021 Nov 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

John - you're brilliant! 

Hours spent with Adobe support and no one thought to look here. 

I had moved to a different Color Label Set. 

-- Jenn Mishra, photographer & writer for Expert Photography & Photzy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines