Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Auto advance moves back and fore

New Here ,
Aug 22, 2021 Aug 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Since latest update (week starting 16 august) my auto advance does not work properly. When switched on and using rating or pick, it advances 1 photo and on next pick or rating it then moves back to previous photo. Tried switching off and reboot and switch back on , Still same outcome. Any ideas on what has happened with update to cause or any other cause. 

TOPICS
Windows

Views

55

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 22, 2021 Aug 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 26, 2021 Aug 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Info as requested 

Lightroom Classic version: 10.4 [ 202108071231-af9219b9 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en
Operating system: Windows 10 - Home Premium Edition
Version: 10.0.19043
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 12
Processor speed: 2.9GHz
SqLite Version: 3.34.0
Built-in memory: 16168.1 MB
Real memory available to Lightroom: 16168.1 MB
Real memory used by Lightroom: 4818.1 MB (29.8%)
Virtual memory used by Lightroom: 6672.6 MB
GDI objects count: 1216
USER objects count: 3324
Process handles count: 2548
Memory cache size: 0.0MB
Internal Camera Raw version: 13.4 [ 872 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 129MB / 8084MB (1%)
Camera Raw real memory: 148MB / 16168MB (0%)
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1080, 2) 1600x900
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: Yes, External touch: No, External pen: Yes, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
DirectX: NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER (30.0.14.7155)



Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic
Library Path: C:\Users\Mrsbi\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Mrsbi\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Facebook
3) Flickr
4) Nikon Tether Plugin

advance only move forward once and next moment takes it back to previous photo. Makes no difference if using pick or stars selection 

only been since last update August 2021

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 26, 2021 Aug 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Deleated, thought about what I posted, decided it was just bull.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 26, 2021 Aug 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

 

Displays: 1) 1920x1080, 2) 1600x900

 

As you are not running 4K and beyond, the option to use graphics processor may not accomplish anything. but:

 

Graphics Processor Info:
DirectX: NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER (30.0.14.7155)

 

But, based on the GPU, it should not hurt. Older models (think 800 series and older) could actually foul up LrC if you forced that option.

 

If you have use Graphics processor on, try with it off.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Went into the Preferences and found the graphics processor set to Atomatic, switched it off and now advance working . Thanks for the help, didn't think of looking there. Something must have changed on update but happy now workflow back on track. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 26, 2021 Aug 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If you roll back to previous version, does the problem go away?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 26, 2021 Aug 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines