• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
1

Cannot update AI mask

New Here ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I try to do a multiple photo sync in the develop module to sync my editting settings across other photos it syncs but the AI mask always says can not sync AI settings. The mask setting will be there but it will not update automatically. Most times even when I go in after to the photo to update it will not update again and I will get another error message that something went wrong. 

 

Sometimes it will resolve when I restart Lightroom Classic, but after a few photos it will happen again.

 

Pleas see error messages below

Screenshot 2022-08-24 072002.jpgScreenshot 2022-08-24 072040.jpg

Views

375

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

[Moderator moved from Using the Community forums to Lightroom Classic.]

Nancy O'Shea, Product User & Community Expert
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 24, 2022 Aug 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What exact version of LrC?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 25, 2022 Aug 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

11.5 the latest version. I was having the same issues on my latop few months back and recently I have have upgraded to a new HP Pavillon Desktop and still the same issues.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Still a problem?

What GPU?

What GPU driver version?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am having exactly the same issue. It seems that the mask "select subject" doesn't work when you synchronize 2 or more photos. It is a very furtrating issue...!

Anyone at Adobe have an answer on this???

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Apparently at once LR has stopt also with detecting the subject. When I restart it, it works one time and then stops again.

 

See pictures attched....! I hope @_AdobeSupport_  will solve this asap..

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

and same inquiry to Costas Ganasos:

What GPU?

What GPU driver version?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

see info attached

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 04, 2022 Oct 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

So, for that integrated video controller, apparently Windows Driver Store version 27.20.15030.5001.  I have a lot of trouble trying to navigate the AMD Product Finder web page, but I suspect that Windows Driver Store version  30.0.15021.11005 is possibly the latest for your CPU/Video combanation. You should have a utility to check that, or go to the AMD site to auto detect (use google)

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 10, 2022 Oct 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I have updated the AMD drivers and no change to the problem, The only mask noit working is the select subject mask. It crashes while detecting the subject. If at some point it works after restarting LR or laptop, then it crashes while synchronizing the mask to other photos....

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines