• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Canon Professional Print and Layout won't launch from Lightroom

Explorer ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

A couple of months ago I bought a Canon PRO300 printer which I absolutely love. I also chose to use the Canon Professional Print and Layout software for making the prints. I think its a great piece of software which gets great results for me. I would edit my image in Photoshop and then launch the Canon PPL software from there using the installed plugin. It worked flawlessly.

 

Recently however I became converted to using Lightroom to edit my images but I can't launch the Canon PPL from Lightroom. The plugin is installed but when I launch PPL, I get a status message stating "Opening Canon Professional Print & Layout" but the message disappears after a few seconds and PPL does not load.

Any ideas?  Thanks.

 

Windows 10. Lightroom 12.1 Canon PPL 1.3.6

TOPICS
Windows

Views

88

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 01, 2023 Feb 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried removing it then reinstalling it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 01, 2023 Feb 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I've removed and reinstalled the Canon PPL software and the plugins. I've not touched Lightroom. I get round it by moving the image from LR to PS then using PS to transfer the image to Canon PPL. I'll wait until the next version of LR is released and see if that fixes the issue. Of course I don't know if the problem lies with LR or Canon. Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines