• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Corrupt Previews

Community Beginner ,
Mar 05, 2024 Mar 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Since upgrading to the latest Feb 24 version I am getting numerous and regular bugs and crashes. Most seem to relate to the Develop module but I have had crashes using exports and imports as well. 

Bugs occurring include:

 

Previews occasionally corrupting and becoming what looks like 8 or 16 colour images with random colours.

 Screenshot 2024-03-05 114726.jpg

This sometimes happens when exporting a batch as well and all the images are corrupted.

 

The Loupe image is not updating in develop module. Initially on loading, Lightroom behaves fine but after a couple of minutes changes in Develop module start freezing the system for a few seconds and then soon after, the image freezes and changes aren't visible. Then when going back to the Library the image updates correctly, but going into Develop then again shows the wrong or not updated image.

 

Memory leak. Sometimes (random assorted times) Lightroom stops responding and when I check in Windows Task Manager I can see that it is still accessing the disk (from 130 to 400 MB/s) and Memory usage carries on growing at about 300MB per second until it finally crashes.

 

I have uninstalled and reinstalled Lightroom as well as updated graphics card drivers to the latest version.

I am running Windows 10 and using a 5600X CPU and RX6800 GPU.

Please help! I am already behind on deadlines as a result and have wasted tens of hours already.

TOPICS
Windows

Views

83

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 05, 2024 Mar 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 05, 2024 Mar 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thank you

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 05, 2024 Mar 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Update: After trying everything I can could think of, I rolled back to version 13.1 and everything is working perfectly again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines