Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


.cr2 photos not importing in Lightroom Classic

New Here ,
Feb 09, 2021 Feb 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there, 

I've been having this issue for a while. I believe my software is up to date - please see attached.

 

I tried the followings:

- connect my 6D with the cable. no luck.

- with the card reader I still cannot import directly from Lightroom - 'no photos found', see screenshot below. However, the card appears on my desktop and I can browse the photos in Finder.

If I copy the folder from the card to the desktop, then I can import it and work in Lightroom.

 

Very strange. 

I'd really appreciate any help.

 

Many thanks,

Mau

 

TOPICS
Import and export, Mac, Problem or error

Views

111

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 09, 2021 Feb 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

First of all, please do not attach screenshots. Embed them in your message, so people do not have to download them to see them. Use this button: 

48F5134C-C69D-4F85-BE38-B6D0A0F6B8F9.jpeg
I assume you use MacOS Catalina or Big Sur, and did not think it was important to tell us that. It always is important to mention things like that, because they could be the cause of your problem. There are new security settings in these versions of MacOS. Go to System Preferences - Security & Privacy and make sure that Lightroom has the necessary permissions:

 

660E6D43-7822-48C9-8978-2AFAB4BE983A.png

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 10, 2021 Feb 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you so much, Johan.

That was the problem. I sensed it had something to do with OS update - Catalina - but I never had this issue with previous OS updates.

 

Thank you again, you made my day (and I wish I had asked 3 months ago...)

 

Cheers,

MS

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 09, 2021 Feb 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I don't know anything about the Mac. However, if you check that box to, "Include subfolders" will that resolve the problem?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines