Cropped pixels when opening an RAF or DNG file

New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

If I open an original (Fuji) RAF file, or an converted DNG file, de CR and the LR too croppin about 130 pixels from every side. The SOOC jpeg files no have cropped pixels! When I open same file with an other RAW editing softver (One1 Photo RAW or Capture One) no problem.

This is the converted DNG file opened in Capture One

pscrop1.JPG

This is same file opened in LR CC Classic 8.0

pscrop2.JPG

Please help me somebody!

Regards, Sandor

Views

476

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Please double check in the Develop Module, the images current crop settings in the crop panel. Is it set to As Shot?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Yes of course. The picture that I had posted here just an screen capture with windows tool. The picture is in original size.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Your camera being a Fujifilm, did you use Adobe LR to convert the RAW or an external RAW converter like Iridient X Transformer?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I had tried both. Converted with Irident X-Transformer to DNG and opened the RAF file directly with CR or imported to Lightroom. All of time the LR an CR cropped the pixels. When I opened the RAF or DNG file with other program (Capture One or One1 Photo RAW) this program didn't cropped the pictures.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Can you upload those images to something like DropBox and then post a Public link to them. If possible if there are XMP files with them upload them also.

Which Fuji camera are you using and what EXACT version of LR. Go to Help then System Info and post the first 10 lines.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

hmm, possible issue: Images unexpectedly cropped in Lightroom

What version of LR? What Camera?

when answering what version of LR, get that by clicking on Help (in LR) then System Information, click the copy button, and past the resulting text file copy in your clipboard to your reply.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Fujifilm X-T2 and LR CC Classic 8 and CR 11

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am sorry, but many members of this forum have run into circular arguments on users stating they have version whatever. As such it is highly preferred to ask if you can click on Help (in LR) click on System Information, click on copy, and past that in a reply. We will see something like this (I have trimmed mine down a bit):

Lightroom Classic version: 8.0 [ 1193777 ]

License: Creative Cloud

Language setting: en

Operating system: Windows 10 - Business Edition

Version: 10.0.17134

Application architecture: x64

System architecture: x64

Logical processor count: 8

Processor speed: 4.0 GHz

Built-in memory: 16317.1 MB

Real memory available to Lightroom: 16317.1 MB

Real memory used by Lightroom: 968.7 MB (5.9%)

Virtual memory used by Lightroom: 8765.2 MB

GDI objects count: 997

USER objects count: 3494

Process handles count: 2244

Memory cache size: 165.2MB

Internal Camera Raw revision: 61

Maximum thread count used by Camera Raw: 5

Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2

Camera Raw virtual memory: 3271MB / 8158MB (40%)

Camera Raw real memory: 3305MB / 16317MB (20%)

System DPI setting: 96 DPI

Desktop composition enabled: Yes

Displays: 1) 1920x1080

Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info:

DirectX: NVIDIA GeForce GTX 980 Ti (23.21.13.8813)

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic CC

Library Path: W:\Active Projects\Photography\NAF El Centro 20120216\Blue Angels PhotoShoot 16Feb2012-2-2-2.lrcat

Settings Folder: C:\Users\goldi\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:

1) AdobeStock

2) Aurora HDR 2018

3) Canon Tether Plugin

4) ColorChecker Passport

5) Flickr

6) HDR Efex Pro 2

7) Helicon Focus Export

8) Iridient X-Transformer

9) Loupedeck

10) Luminar 2018

11) Nikon Tether Plugin

12) ON1 Photo RAW 2018

13) ON1 Resize 2018

14) SmugMug

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de

    Device : 17c8

    Subsystem : 85481043

    Revision : a1

    Video Memory : 6103

Adapter #2: Vendor : 1414

    Device : 8c

    Subsystem : 0

    Revision : 0

    Video Memory : 0

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I use the same camera and LR 8 and do not have this problem. Something is cropping the image at import. Try resetting the LR Preference and make sure No Preset is applied during import and that you don't have Auto Sync turn on in the develop module.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

" hmm, possible issue: Images unexpectedly cropped in Lightroom​ " Tomorrow I'll download the plugin. Why not need plugin for any other RAW converter programs just Adobe programs?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I think that plug-in is prior v8, in fact v 7.2. Something one would think got fixed by now, it would have been an Adobe quick fix.

Lets see your system info

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Here is my system info:

Lightroom Classic version: 8.0 [ 1193777 ]

License: Creative Cloud

Language setting: en

Operating system: Windows 10 - Business Edition

Version: 10.0.17763

Application architecture: x64

System architecture: x64

Logical processor count: 4

Processor speed: 3,1 GHz

Built-in memory: 32709,2 MB

Real memory available to Lightroom: 32709,2 MB

Real memory used by Lightroom: 871,5 MB (2,6%)

Virtual memory used by Lightroom: 1012,8 MB

GDI objects count: 623

USER objects count: 2097

Process handles count: 1716

Memory cache size: 134,4MB

Internal Camera Raw revision: 61

Maximum thread count used by Camera Raw: 3

Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2

Camera Raw virtual memory: 233MB / 16354MB (1%)

Camera Raw real memory: 234MB / 32709MB (0%)

System DPI setting: 96 DPI

Desktop composition enabled: Yes

Displays: 1) 1920x1200

Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: Yes, External touch: No, External pen: Yes, Keyboard: No

Graphics Processor Info:

DirectX: NVIDIA GeForce GTX 760 (25.21.14.1634)

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic CC

Library Path: C:\Users\makai\Pictures\Lightroom\Portré\Portré.lrcat

Settings Folder: C:\Users\makai\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:

1) AdobeStock

2) Canon Tether Plugin

3) Facebook

4) Flickr

5) HDR Efex Pro 2

6) Iridient X-Transformer

7) Nikon Tether Plugin

8) ON1 Effects Standalone 2018

9) ON1 Photo RAW 2018

10) ON1 Resize 2018

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de

Device : 1187

Subsystem : 84721043

Revision : a1

Video Memory : 2007

Adapter #2: Vendor : 1414

Device : 8c

Subsystem : 0

Revision : 0

Video Memory : 0

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 13, 2018 Nov 13, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Nothing looks odd in that. Version check, license check, RAM check, GPU probably check. Plugins nothing odd, nothing known to be an issue (i have all of those, mind you not the standalone On1, but thats not an issue)

So,no easy solution.

Note, not related, you can dump the Facebook plugin, it no longer works thanks to Facebook, not an Adobe fault.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 21, 2022 Feb 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It's the way LR's lens distortion correction works. Try switching it off.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines