• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Edit-in In function Not Working

Community Beginner ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

When I try to use the Lrc Edit In function to either go to PS or to one of the Lrc plug ins, Lrc locks up. I have uninstalled/reinstalled Lrc a couple of times, but it still locks up when I try to use Edit In. If I choose any other command such as flip vertical or show in explorer, the function works. I even tried installing the previous version of Lrc, but I got the same result. I have no idea what to do next.

 

TOPICS
Windows

Views

75

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Usually the issue is PS does not launch, or the third party app does not start. And for the third party app, you do not see an export started. In that case the culprit is that the original photo is missing as far as the catalog is concerned.

 

So, are the image(s) you are trying to Edit in Photoshop missing? Does the thumbnail preview in the grid view or the filmstrip have an !

 

GoldingD_0-1679347601533.png

 

https://www.computer-darkroom.com/lr2_find_folder/find-folder.htm

 

Mind you, when this happens, LrC does not normally freeze, might be something else going on.

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for your response. Todd Shaner's suggestion to reset the Preferences solved the problem.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

If the above does not help, and perhaps even if it sort of helps, consider that this may be a GPU driver issue.

 

In preferences, turn off use Graphics Processor, see if that helps.

 

Also as exporting is involved, you could try unchecking in the same preference area the option to use GPU on exports. that could also indicate a driver issue.

 

You might want to post in a reply your GPU make/model and driver version as LrC reports it (/Help/System Info/)

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines