• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Erro no Modo Revelação

New Here ,
Dec 04, 2022 Dec 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Boa noite! Estou tendo um problema quando eu vou editar alguma foto no modo revelação, as fotos aparecem com várias linhas coloridas e não sei o que fazer.

Alguém já teve esse problema?

Captura de tela 2022-12-04 233422.jpg

TOPICS
macOS , Windows

Views

257

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 05, 2022 Dec 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Welcome to the Lightroom Classic community. I'll help you figure this out, and I need more info.

 

What version of Lightroom Classic are you working on? I can see multiple images in the filmstrip that appear to have a similar thumbnail. Does this happen to all the images in the catalog, or is a specific range/set of images affected?

 

Try these steps:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 05, 2022 Dec 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Obrigado!

Estou utilizando a versão 12.0.1 do Lightroom Classic, então acontece com várias fotos sem uma ordem de intervalo.

Eu já experimentei desativar o processador gráfico mas não resolveu o problema.

É possível que a causa seja o leitor de cartão de memória ou até mesmo o cartão de memória?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 05, 2022 Dec 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Your screenshots show it happening with some photos but not others.  That suggests its a hardware problem: the memory card, the card reader, a failing disk.  If you have access to LR running on another computer, try the memory card there.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Eu testei hoje o leitor e o cartão de memória em outro computador e não apresentou problema algum, as fotos não tiveram esse efeito. O Problema seria no notebook então? alguma sugestão de como solucionar?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The appearance of the images seems to indicate a hard drive problem. It could be just a few sectors, or worse. I would make sure the entire hard drive is backed up before making any further changes. You may need to replace the drive. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines