• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Folders not showing numbers of photos

Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I have recently cleared the Previews folder, as recommended, to reduce the very large folder size. Now the folders or sub-folders aren't showing the number of photos in the folder or subfolder, irrespective as to whether the folder is on the computer or a separate drive: 

PeterG1_0-1704621453270.png

 

TOPICS
Windows

Views

151

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Issue has resolved itself.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Would you mind sharing how it resolved itself?

--- Got your issue resolved? Please label the response as 'Correct Answer' to help your fellow community members find a solution to similar problems. ---

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I thought it had resolved itself, possibly due to time, but I have closed Lightroom and reopened it. When I reopened it the number of photos in folders didn't show up. An hour later they still don't. The numbers in Collections have always neen shown.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Can you recap what exactly(!) you did delete?

As the folders are all greyed out, I suspect the drive is off-line.

--- Got your issue resolved? Please label the response as 'Correct Answer' to help your fellow community members find a solution to similar problems. ---

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I deleted Lightroom Catalog-v13 Previews.lrdata and Lightroom Catalog-v13 Smart Previews.lrdata. The Smart Previews have rebuilt themselves. I have gone into a number of folders and the Standard Previews have been rebuilt. It effects folders on my computer and my separate hard drive. Despite the folders being greyed out both are connected and on both I have rebuilt Previews. No photos are shown as missing.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Close LrC, then delete (or rename) the Lightroom Catalog-v13 Helper.lrdata folder. Then restart LrC. Does that help?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

They started showing again, but this time when I closed Lightroom and reopened they showed OK. I hadn't seen the message from Jim Wilde so hadn't tried that!

PeterG1_0-1704633613721.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I assume that a Passport hard drive is an external hard drive, probably USB. Was it disconnected, in power save, or off when you had the issue?

 

Yes, I do not see a ? mark in the first screenshot Folders panel indicating a folder issue, but still??

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 07, 2024 Jan 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The Passport hard drive is a 4TB hard drive which was connected all the time. The issue was the same for folders held on the PC (not on the separate hard drive).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines