HDR merge stopped working - error message 'unknown error occurred'

Explorer ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I use Ctrl+shift+H to stack and merge bracketed frames in light room. Meaning I can set up a string of merge jobs and they all run the in background - perfect. This has worked for me until yesterday. Now nothing will merge - I just get the error message 'unknown error occurred'. Started on Friday night.
Have tried many bracket sets (all taken on tripod so well aligned) - all fail and give me that message.
Also took some of the failed brackets and did the hdr merge the long way in photoshop - that works fine.
I have 100's of these to do.....
The last time my merge worked was early on Friday evening when I used the Ctrl+shift+M - to merge some focus stacked brackets.
Cache just cleared - Video driver updated and nothing to roll back.....still not working.....
Does anyone else have the same experience ?
Or did anyone already have this problem and work out a solution?
TOPICS
Windows

Views

40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Aug 12, 2022 Aug 12, 2022

Thank you JohnRellis,.

It turned out that when I reset the Lightroom properties the problem went away, Still not sure what casued it but at least I can work again.

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Make sure you have at least tens of gigabytes free on the drive containing the photos and on the main Windows drive (usually C).  Merge creates temporary files on the C drive that can be quite large.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 12, 2022 Aug 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you JohnRellis,.

It turned out that when I reset the Lightroom properties the problem went away, Still not sure what casued it but at least I can work again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 13, 2022 Aug 13, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Glad you got it resolved.  The LR preferences implementation has a serious flaw, and resetting preferences fixes a large number of mysterious problems.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines