• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

I can't apply any preset, all of a sudden, on LR 12 + MacOS Ventura

Community Beginner ,
Nov 26, 2022 Nov 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have been working with no issues on LR since years and suddenly, I am not able to apply any presets. Just like that, out of the blue, it makes the preview oh what would like but it applys nothing. No matter if they are my own presets, imported ones or adobe's...  😞

 

First I thought it maybe a conflict with a presets apply on import, or having maming 1:1 smart previews at import (I usually create standard previews) but I try without apply presets on import and creating standard smart previews like I did before and I am still having this issue.

 

I am desperate because I have to deliver a ton of pictures to a client and I am not finding a solution by my own.

 

Here you have my system info

 

Lightroom Classic version: 12.0.1 [ 202210260744-9e008017 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en
Operating system: Mac OS 13
Version: 13.0.1 [22A400]
Application architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 2,3GHz
SqLite Version: 3.36.0
Built-in memory: 32.768,0 MB
Real memory available to Lightroom: 32.768,0 MB
Real memory used by Lightroom: 5.887,6 MB (17,9%)
Virtual memory used by Lightroom: 48.996,1 MB
Memory cache size: 0,8MB
Internal Camera Raw version: 15.0 [ 1261 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 1757MB / 16383MB (10%)
Camera Raw real memory: 1760MB / 32768MB (5%)
Standard Preview Size: 2880 pixels
Displays: 1) 2880x1800

Graphics Processor Info:
Metal: Intel(R) Iris(TM) Plus Graphics
Init State: GPU for Display supported by default with custom image processing support
User Preference: Auto

Application folder: /Applications/Adobe Lightroom Classic
Library Path: /Users/psc/Pictures/__Lightroom Classic CC/Lightroom Classic CC v12.lrcat
Settings Folder: /Users/psc/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) ColorChecker Camera Calibration
4) Flickr
5) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

 

 

 

TOPICS
macOS

Views

215

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Community Expert , Nov 26, 2022 Nov 26, 2022

Have you granted Full Disk Access to Lightroom in the Security & Privacy's Privay panel?

 

If so it's the usual recommends: Restart Lightroom, next restart the computer and if neither of them work, reset preferences bt holding doen the Alt/option key in the General Tab of Preferences to reveal the reset button.

 

Likes

Translate

Translate
LEGEND , Nov 26, 2022 Nov 26, 2022

To build on Sean's reply, resetting preferences usually fixes these particular symptoms (lots of reports about it over the last couple of years).

Likes

Translate

Translate
Community Expert ,
Nov 26, 2022 Nov 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Have you granted Full Disk Access to Lightroom in the Security & Privacy's Privay panel?

 

If so it's the usual recommends: Restart Lightroom, next restart the computer and if neither of them work, reset preferences bt holding doen the Alt/option key in the General Tab of Preferences to reveal the reset button.

 


Sean McCormack. Author. Magazine Writer. Former Official Fuji X-Photographer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 26, 2022 Nov 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

To build on Sean's reply, resetting preferences usually fixes these particular symptoms (lots of reports about it over the last couple of years).

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Resetting preferenes did the trick. Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Restarting didn't work but resetting preferenes did the trick. I gave also total access to disk to LrC, just in cases. Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines