Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Images become grey when printing with border

Community Beginner ,
Mar 13, 2021 Mar 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Dear Community, 

 

I hope you can help me finding the solution to a strange behaviour in the preview of the print module and the final prints. 
As soon as I add a border to images they become less colorful and have lesser contrast.
Only at certain thickness values of the border they become normal again. 

Is that a bug or is it me not understanding something? 

Thanks in advance!

Ingo

TOPICS
Bug, Mac, Problem or error

Views

93

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 13, 2021 Mar 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

With border I mean a colored contour around each image.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 13, 2021 Mar 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello can you upload a screen shot to show us?

Also what system (Mac OS or PC OS) are you using and hopefully Lightroom Classic - which version?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 13, 2021 Mar 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

yes of course. 

Lightroom Classic 10.1.1 on a mac

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 14, 2021 Mar 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried printing both to see if there really is a difference?

I honestly am not sure... however it could be something to do with the print preview...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 14, 2021 Mar 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am not seeing this in print preview on my Mac no matter the size of the border.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

I have just tried a direct comparison. It seems to be visible only in the preview. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

First I am glad that you can print them with no difference.

What that is telling me, and from what Bob somrak said that on his machine there is no difference in the print preview, I am thinking that it may have something to do with the Epson printer you are using, in other words, in the print previews as related to the Epson. Or at least the Epson printer settings.  

 

My only suggestion at this point,  would be to delete the Epson printer driver, then download and install the latest printer driver for your printer.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied


@ingoc24531711 wrote:

Hi, 

I have just tried a direct comparison. It seems to be visible only in the preview. 


First, try disabling GPU in the preferences (Preformance). Any better?
If not, recalibrate and build a new ICC profile, the old one might be corrupted.
If you are using software/hardware for this task, be sure the software is set to build a matrix not LUT profile, Version 2 not Version 4 profile.

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management" (pluralsight.com)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 17, 2021 Mar 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for all your ideas. 
Unfortunately it happens with all of my printers and related profiles. 
Four of them are canon and one is the Epson. 
Also disabling the GPU didn't change anything. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines