Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Issue with color labels shortcuts in V11

New Here ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I encounter an issue with the latest update (V11) on shortcuts to assign a color label (6,7,8,9).
Those shortcuts won't anymore assign a color label, it will now only remove the color label. 
The shortcut "Assign a color label and go to next photo" (Shift+6 to 9) still work well as previously.
Please fix this adobe, my culling speed depend on it. 
Thanks in advance,


TOPICS
macOS

Views

174

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It is working correctly here.  Try resetting your preferences.

 

This procedure works for both Lightroom Classic and Lightroom Desktop.

If you are using Lightroom Desktop it can change the location of your local storage. Please review this setting after resetting preferences. 

 

Reset Procedure:

1. Close Lightroom.

2. Hold down [Alt/Opt]+[Shift] while restarting Lightroom.

3. Overwrite the Preferences when prompted by the dialog.

4. Close Lightroom.

5. Restart Lightroom.

 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same problem for me although I did reset my preference and even uninstalled and reinstalled Lightroom classic. 

 

Since I upgraded to Mac OS Monterey the keyboard shortcuts 6 to 9 to set a color label are not working anymore. 

When I press any of this shortcuts 

if I want to set a color label I  get the message “remove color label”

if I want to remove a color label I  get the message “set color label”

 

In both case nothing happens an the color label are not set or unset. 

 

What’s strange is that I have no issue with the shortcuts 0 to 5 to set a rating. 

 

If I use the shift + number command (shift + 6 to set a red label) it work as expected that is the label is set and the focus change to the next image (which of cours I do not want, I want to stay on the same image). 

 

I discover this issue with the last 10 release of LR. The upgrade to LR 11 did not solve the problem. 

 

My configuration is am Mac mini M1 with macOS 12.0.1

 

Thanks for your assistance. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LrC11.0 works fine for me on macos 11.6.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 31, 2021 Oct 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same problem. Mac Mini, OS Monterey. LR 11.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 31, 2021 Oct 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've check on 3 computers running macOS 12 Monterey, one of which is an M1 Mac mini, and colour labelling is working as expected.

 

I suggest checking the Shortcut options in macOS System Preferences 'Keyboard' applet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 10, 2021 Nov 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

same problem - hopefully will be corrected in next version for november 21

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 16, 2021 Nov 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I just upgrade to LR 11.0.1. It's supposed to fix some bugs but not this one unfortunately.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines