• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Issues with lightroom

New Here ,
Dec 22, 2022 Dec 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have lightroom  12.1 and in past few weeks my work has been extremely hard due to new issues which appeared after an update. 

 

Issue 1 - When i import photos from camera, in the library the icons are greyed out, and if i have few photoshoots in the same day i must have a guess where the photos are so i cant see them, however latley there has been another issue which appeared, as photos seem to be mixing up and are not in the right order as i want to import them, and without seeing icons this is making my day2day wotk like extremely hard. 

 

Another issue is when i finaly select photos which are getting imported now it takes 5 times longer for them to be transformed ( usually would take 20 minutes for a big-ish lbum to be ready now approximately 2-3 hours (sometimes longer ) also when i want to  export one photo , ( which i use as a preview for a client or just to post on socila media now Lightroom is not exporting them, i have to select few photos as one wont be downloaded. 

 

Can you please urgently advise how can this be resolved. 

 

All my apps are up to date/ my computer as well. 

 

Thanks 

TOPICS
Windows

Views

84

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 22, 2022 Dec 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link.

Troubleshoot GPU issues | Lightroom Classic (adobe.com)

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences.

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

It's recommended to backup your preferences before you reset the preferences to the default settings:

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

 

The reason for the grey out thumbnails in the library could be an fualty monitor profile.

Please see here and check: How do I change my monitor profile to check whether it’s corrupted? | The Lightroom Queen

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce GTX 1050 Ti - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 12.1 - Photoshop 24.1. - Nik Collection 5 - Topaz Sharpener AI

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines