• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
Locked
0

Jumpy Erratic Cursor Adobe Lightroom Windows 10 HP

Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

1. I have a new HP Envy notebook running Windows 10

2. When I use 'Adobe Lightroom Classic' the cursor jumps around at random..for example..If I hover or use the adjustment brush the cursor jumps all the way to the left causing me to make an error, or if  I move the sliders it will jump to the left causing me to make an error. It happens even when I'm not using it or touching anything..it will jump to the upper left of the screen.

3. This issue does not happen with any other Adobe program I use not even 'Photoshop' nor any other non-Adobe programs.

I have been searching for a solution for 2 years..ive tried to just ignore it but it's affecting my work.

Thank You.

Views

1.4K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Just on a hunch, try disabling the touchpad to see if that makes a difference.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

And you have tried a different mouse?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

No mouse..I'm just using the Trackpad.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

https://forums.adobe.com/people/Walker+Arts  wrote

No mouse..I'm just using the Trackpad.

Ahh, trackpad, Not your issue, but never ever been able to use a trackpad for anything, nothing to do with programs, everything to do with dexterity

So a different criteria to study.

Have you tried resetting your preferences file (as in delegating it and letting LR create a new one)

Link on why, how, and be aware of at: https://m.youtube.com/watch?v=bARt-hoCc2Q

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Ok, good news (so far) ..I checked out that video and reset my Lightroom preferences. And no jumping has occurred. I'll do some editing in the morning and let you know if it's still good. Yo, I truly appreciate your help sir!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 30, 2019 Jun 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The jumping is not as frequent as it was before, I'm able to edit photos and move about the program without it suddenly jumping to the left. The issue isnt 100% corrected BUT its drastically better than it was prior to the reset.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

And do you have a tablet like a WACOM attached (normally not a problem) if so try without it.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

No Wacom Tablet attached.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Please share with us your system information as Lightroom informs you. In Lightroom, click on Help, click on System Information, click on Copy. Paste from first line to just past plug-in info (remainder is gobblegook)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I appreciate the replies...

SYSTEM Info

Lightroom Classic version: 8.3.1 [ 201905241238-dcd7e2de ]

License: Creative Cloud

Language setting: en

Operating system: Windows 10 - Home Premium Edition

Version: 10.0.17134

Application architecture: x64

System architecture: x64

Logical processor count: 8

Processor speed: 1.9 GHz

Built-in memory: 7891.7 MB

Real memory available to Lightroom: 7891.7 MB

Real memory used by Lightroom: 1347.8 MB (17.0%)

Virtual memory used by Lightroom: 1585.5 MB

GDI objects count: 594

USER objects count: 2186

Process handles count: 2898

Memory cache size: 49.2MB

Internal Camera Raw version: 11.3 [ 197 ]

Maximum thread count used by Camera Raw: 5

Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2

Camera Raw virtual memory: 593MB / 3945MB (15%)

Camera Raw real memory: 603MB / 7891MB (7%)

System DPI setting: 120 DPI

Desktop composition enabled: Yes

Displays: 1) 1920x1080

Input types: Multitouch: Yes, Integrated touch: Yes, Integrated pen: Yes, External touch: No, External pen: No, Keyboard: Yes

Graphics Processor Info:

DirectX: AMD Radeon(TM) Vega 8 Mobile Graphics (22.19.655.2)

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic

Library Path: C:\Users\MRWAL\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

Settings Folder: C:\Users\MRWAL\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:

1) AdobeStock

2) Facebook

3) Flickr

4) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 1002

Device : 15dd

Subsystem : 83c6103c

Revision : c4

Video Memory : 241

Adapter #2: Vendor : 1414

Device : 8c

Subsystem : 0

Revision : 0

Video Memory : 0

AudioDeviceIOBlockSize: 1024

AudioDeviceName: Speakers (HK Onyx Studio Stereo)

AudioDeviceNumberOfChannels: 2

AudioDeviceSampleRate: 44100

Build: 12.1x4

Direct2DEnabled: false

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Should have led off with, if you have enabled use of graphics acceleration in preference/performance, turn that off and see if that works.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Turned off the Graphics Acceleration...It seemed better for a sec but the Jumps continue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

You stated a new computer, and you apparently stated having the issue for two years, so does this problem predate the new computer? We’re you using a trackpad on an older computer, and had the same problem?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I primarily used Lightroom on a work desktop and Mobile App. No jumping issues there... I've only experienced this issue on the new machine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 29, 2019 Jun 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Double check for driver updates on the trackpad

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 19, 2023 Oct 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Wow so it isn't just me! Im using a Dell XPS15 from 2019 and I get the same, mouse always jumps to the left. It isn't a hardare issue as only happens in LR. I've tried so amny different things and wondered if anyone elses has the issue. You are not alone!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 20, 2023 Oct 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You’ve posted to an ancient thread. It is highly unlikely that the issue described in this thread, though not impossible, is the same one you are currently experiencing. Rather than resurrect an old thread that is seemingly similar, you are better off posting to a new thread with fresh, complete information, including system information, a complete description of the problem, and step-by-step instructions for reproduction. 

 

If the issue is the same, we will merge you back into the appropriate location. 

 

Thank you!

 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines