Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Keyboard shortcut for Auto White Balance performs image export instead

New Here ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Just upgraded to 10.3.  Disappointed to find this simple and annoying, longstanding bug, that already mentioned a few times by others, is still not fixed.  Must be a real tricky one!   

Ctrl+Shift+U for autowhite balance works for a while and then for no apparent reason changes to Export the selected images, it also overwrites your current folder locations and settings in the export dialog.  The only way to get CTRL+Shift+U to work again is to quit and restart LR. 

 

A similar problem happens with Ctrl+U for Auto settings.

 

It used to the same on a Mac too, going back for at least the last 3-4 years. 

 

These days, there aren't many apps, even free ones, where you periodically have to restart it to get it to work properly.   

 

darenfit_0-1623952814580.png

 

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

262

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Jun 17, 2021 Jun 17, 2021
This is not the place to report bugs, as Adobe programming staff almost never show up here. The proper place to report bugs is: 

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is not the place to report bugs, as Adobe programming staff almost never show up here. The proper place to report bugs is: Adobe Submit Product Feedback.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Are you perhaps having an issue with your keyboard? Sometimes pressing U results in E?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for taking the time to provide a possible cause.

This happens on Windows and Mac computers, so doesn’t seem possible to be a hardware issue with the keyboard. Others have reported the same issue too, so I don’t think the keyboard is at fault.

Restarting LR always fixes the issue, perhaps for between 30 and 120 mins. It’s unlikely that restarting lightroom would fix a broken keyboard. I have no problems with the keyboard in any other application.

Even if you intentionally press shift ctrl E, to perform an export, this does not overwrite the existing export settings so the behaviour is different than just pressing and E instead of U.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

All I can tell you is on my Mac, with the latest release, Control Shift U and Control U work as they should. 

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management" (pluralsight.com)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I’m very pleased for you not to have this annoying issue. I assume it’s a problem which only occurs under certain circumstances.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 17, 2021 Jun 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If it can't be replicated, darn near impossible for some of us to officially report it as a bug. Begging the question; what circumstance?

Ever try resetting prefs?

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management" (pluralsight.com)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines