Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom 10.3 Panels Not Displaying Correctly in Spanish

Explorer ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

This is a bit of a strange one to try and describe but basically the left-hand panel of Lightroom is not displaying it's content correctly. It's almost as if there is a column which is not wide enough to display the usual information.

In this included images you can see the application in English has a correct view, but if you change to Spanish language, the left panels do not display correctly.

It only appears to effect the left panel in the Library and Develop modules.

Lightroom Classic 10.3
Installed in a fresh Windows 10 21H1 after installing in serveral other W10 versions. Same result in all of them.

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

611

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Jun 19, 2021 Jun 19, 2021
Solved: Very extrange, but solved. I've installed more languages. I installed German language. After, I was be able to set any language in Preferences. I started the app with every language (but Spanish) and the  issue does not appeared. Finally, I open tha application with Spanish language selected and the issue had dissapeard too. Then, I think that the problem could be solved by installing several languages. Very strange.

Likes

Translate

Translate
Explorer ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I made a mistake with the correct image. Sorry

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Maybe I'm blind - I see English only. However, I can not see any difference between these two.

Please embed screen captures with the pictures tool in the toolbar instead of attaching it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

How about adjusting the width by dragging the border ... any change?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can not adjust the width by dragging the border because the arrow does not appear...

Captura de pantalla 2021-06-18 210033.jpg2021-06-18 20.55.26.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Try if it helps to reset the preferences:

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank, but I've done it several times. It is not a fix.

It  happens with a fresh Windows 10 and Lightroom 10.3 installations.

Only when you change the language to Spanish. If you return to English, all is ok. But returning back to Spanish, the bug arises.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 18, 2021 Jun 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I don't see that in my LR 10.3 / Windows 10 when I change the language to Español, which suggests its something particular to your configuration.  Some more steps to narrow down the problem:

 

1. Do you have Windows display scaling set to something other than 100%, or is Preferences > Interface > Font Size set to something other than Automatic?  LR often has various glitches when so.

 

2. Make sure you have the latest graphics drivers by going directly to the manufacturer's web site, rather than relying on Windows update:

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html#solution-4 

 

Over the past many years, there have been a number of reports about LR not correctly computing the proper width of text in non-English languages (Adobe has weak quality assurance processes).  It may be that the particular combination of Spanish text is causing LR to compute a wrong width.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your help.

I do not have Windows display scaling set to something other than 100%. But I've test changing display scaling and the issue remains. I've check Preferences and Automatic is set. I've tried with several other font sizes and the behaviour is the same.

I've installed the lastest version of my graphics card and the problem arised. 

Today, I'll try to install in another similar computer and I'll give feedback.

Frustrating.

Thanks.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I do not understand. I've installed L10.3 in a fresh W10 in another laptop and the problem remains. I've updated graphic card driver. It is another computer. I'm astonished.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Solved: Very extrange, but solved. I've installed more languages. I installed German language. After, I was be able to set any language in Preferences. I started the app with every language (but Spanish) and the  issue does not appeared. Finally, I open tha application with Spanish language selected and the issue had dissapeard too. 

Then, I think that the problem could be solved by installing several languages. Very strange.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Glad you resolved the issue. I'm curious, though, how did you install new languages?  In my use of LR over the years, all the languages have always come pre-installed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

When I install Lightroom 10.3, I have to choose the language and a folder. If you select Spanish, i.e, the installer only install Spanish. If you change the language in preferences, when you restart the program, the inslaller appears again and you can install the new language. After installing Spanish, English and German, all the other language were availables. Because of this, I think that the installation program install only one language when you choose some of them or install all of them when the other languages are chosen (like English). 

Captura de pantalla 2021-06-19 182241.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I never knew that!  When I've installed LR into fresh Windows virtual machines, I've always gotten all the languages installed.  

 

Please post a bug report in the official Adobe feedback forum, where Adobe wants all bug reports and feature suggestions:
https://www.lightroomqueen.com/send-bug-report-feature-request-adobe/

Be sure to include the first ten lines of the menu command Help > System Info. Provide all the details you've described here, rather than linking back to this thread -- experience shows that Adobe developers tend not to follow the links. Product developers read everything posted there, but rarely participate here, which is primarily a user-to-user forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ok. Thanks. I'll do it as you say. Thanks for your support.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 19, 2021 Jun 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines