Lightroom Classic 11.1 Slideshow captions wrong in preview

Community Beginner ,
Jan 10, 2022 Jan 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Version 11.1
Operating System macOS 11 Big Sur
When viewing the slideshow in Preview the wrong captions are shown for some images. It is OK when exported to a PDF. 

TOPICS
macOS

Views

87

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 11, 2022 Jan 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry about the trouble with Lightroom Classic. Which file format are they in which you're seeing this issue? Since when have you been seeing this issue? Have you tried any troubleshooting steps so far?  Is it possible if you can share the screenshot of the issue? 

 

Regards,

Tarun

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 29, 2022 Jun 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I am also having this same issue of the caption text not showing correctly. I am on a Mac running Monteray. Problem has persisted through multiple weeks, restarting the program, and updating Lightroom Classic to the most recent version just today. I also have tried on a differnt person's computer with their own Lightroom Classic software and images and they have the same problem. The problem only happens in the Slideshow module when arrowing through the slides in the slide editor view. It is essentially showing the caption text from whichever image you viewed last on top of the file instead of the current file's caption. When you move to the next image it changes to the caption from the image you were just viewing. I have attached screenshots to illustrate. The captions match the text in the images. The 1st image shows the caption as empty, then I arrow to the 2nd  image and it shows the 1st image's text, I arrow to the 3rd image and it shows the second, arrow back to the 2nd and it shows the 3rd, back to the 1st and it shows the 2nd. When I click on the caption text it becomes correct, but the problem persists if I change slides again. When you play the slideshow or export it to pdf/video the captions display correctly, but it is very confusing to work on a slideshow and have all the text be wrong in the editor view.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 29, 2022 Jun 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Bother, it didn't put the images in the correct order - ignore previous files, here they are renamed to be in the correct order:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines