• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
0

Lightroom Classic 12.1 Diashow - Black Screen

New Here ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Dear Lightroom Support,

 

i updated LRC to 12.1 and run on Mac OS Ventura 13.1.

 

Since the update, the diashow module is not working correctly anymore. If i select Fotos and start running the diashow, only a black screen is shown. No matter if i am running on one or two screens. 

I am working since years with Lightroom and i assume this bug is related to the update.

 

Is there any fix available?

 

best,

 

Robert

TOPICS
macOS

Views

276

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 14, 2023 Feb 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Try to disable the GPU in Preferences > Performance.

If that fixes the issue, it's a bug in the GPU driver, and you'll have to wait for an OS update to install the latest version of the  driver.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 14, 2023 Feb 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

To expand on Per's post macOS 13 was updated to 13.2 on Jan 23, 2023 and an update to Lightroom Classic version 12.2 was released today.

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.7.4 BigSur,; LrC 12.2.1, Lr 6.2, Ps 24.1.1,; ACR 15.2,; Camera OM-D E-M1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 21, 2023 Feb 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Dear Community,

first of all, thanks a lot for your help. In the meantime i run on latest versions of both, Ventura and LRC.

Unfortunately the problem still exists. Regarding the setting for GPU references I have to add, that i am working on M1 chip, but not using Rosseta. I want to avoid, to change anything on the setup, even for other applications. I am not that experienced in Apple (first Mac) to understand, what consequences this will have. Further on i understood, that LRC is optimized even for M-Chip Architecture.

From that point of view, i am hoping that with any next updates the problem might get fixed.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines