• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Lightroom Classic 12.1: Maskieren funktioniert nicht

New Here ,
Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 12.1, Testversion, Kamera Canon R6 Mark ii,: Maskieren (Himmel, Objekte, Personen funktioniert nicht. Liegt das an der Testversion?

TOPICS
Windows

Views

84

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Community Expert , Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second li

...

Likes

Translate

Translate
New Here , Dec 22, 2022 Dec 22, 2022

Problem gelöst: Update des Treibers der Grafikkarte (AMD Radeon RX6600) hat das Problem gelöst. Danke für den guten Support.

Likes

Translate

Translate
Community Expert ,
Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link.

Troubleshoot GPU issues | Lightroom Classic (adobe.com)

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences.

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

It's recommended to backup your preferences before you reset the preferences to the default settings:

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

 

If this doesn't help we need more informations about your environment.

Which operating system do you use?

Which version of Lightroom do you use?

Please post the exact version and not only phrases as "recent", "latest" and so on.

 

Please provide also a copy of your 'System Info'. This can be get from the LrC Help > System Info menu item.

There's a copy button in the System Info dialog. Press this button and paste the info into your next forum post.

 

Do you get an error message? If yes, please post the exact message or an screenshot. 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce GTX 1050 Ti - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 12.1 - Photoshop 24.1. - Nik Collection 5 - Topaz Sharpener AI

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 22, 2022 Dec 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Problem gelöst: Update des Treibers der Grafikkarte (AMD Radeon RX6600) hat das Problem gelöst. Danke für den guten Support.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines