• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Lightroom Classic crashes shortly after opening

New Here ,
Jul 08, 2024 Jul 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hey guys,

I'm stumped on this one. I've done everything I can think of to diagnose and I can't get LR to stay open. I'm on Windows 11 on a very fast machine.

 

What's happening: I open Lightroom Classic and within about 15 seconds, it just force closes. I can't see anything in Event Viewer that tells me what exactly caused the crashed.

 

What I've done:

  • Uninstalled and reinstalled LR, CC (using the AdobeCreativeCloudCleanerTool as well)
  • Diasabled GPU in preferences
  • Updated C++ Redistro's
  • Updated all drivers
  • Repaired Windows
  • Memory Scans/DISM/Hard Drive checks (all clear)
  • Rolled back Windows Update

 

What else can I try?

 

[Moved from ‘Bugs’ to ‘Discussions’ by moderator, according to forum rules. A ‘bug’ is not just another word for any problem with software!]

TOPICS
Windows

Views

229

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

If all steps you've done failed try to create a new user account with Admin rights or an new Admin account:

Adobe troubleshooting: Creating an admin account in Windows

 

Please provide a copy of your 'System Info'. This can be get from the LrC Help > System Info menu item. There's a copy button in the System Info dialog. Press this button and paste the info into your next forum post. If this isn't possible, type 'msinfo' into the OS search field and then share the results here.

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce RTX 3060 - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 13.4 - Photoshop 25.9.1 - Nik Collection 7 - PureRAW 4 - Topaz PhotoAI 3

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Tried the admin account route--that didn't work. See attached for Sysinfo.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Did you try starting Lightroom Classic with a new catalog? This could be caused by catalog corruption.

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes, didn't work.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Was LrC working previously on  this computer?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes, no issues before.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

UPDATE: I bit the bullet and did a fresh install of Windows, Adobe CC, & Lightroom. Same friggin problem. I even downgraded to Lightroom 13.1 and used a backup Catalog from a couple months ago and it's still force closing.

 

I'm ripping my hair out. What else can I try to figure out the root cause?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Where do you keep your catalog? What hard drive, And when you attempted a new catalog, was that on the same drive?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm running 4 m2 SSD's. The catalog is located on F: and all of my photos are on my Synology, mapped as the P: drive.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

While LrC just closes , that might not be seen by the pertinent app as a crash. I notice you did not state that you get a crash report to send on to Adobe.

 

 

 

Also, while you state that you have looked in the Event Viewer, and fond nothing on point. And as I would suspect the event viewer may show a overheat. Can you still (anyway) eliminate a possible computer overheat going on. Either CPU or GPU, and any dust bunnies at CPU, GPU, PSU (some overlook that one) and Inlets/outlets. Oh, and if you have that computer opened to look (desktop???) anything odd with the GPU? Remember LrC is a resource hog, overheat can effect it badly.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 09, 2024 Jul 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

No temperature issues. I'm running a watercooled Nvidia 4090 (about 56 degrees) and watercooled CPU (about 36 degrees).

 

I sometimes get the crash report dialog (which I've submitted multiple)--but most times LR just force closes.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 10, 2024 Jul 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

UPDATE #2: I got it working--sort of. I used my catalog backup from a few months ago. LR said it was corrupt. I attempted to repair it a few times (LR kept force-closing during the repair process). I finally got it repaired though. I can now look through photos and make some small edits. However, whenever I try to syncronize a folder, it force-closes again. Is there a log file I can provide from somewhere to help diagnose?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 10, 2024 Jul 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

See here: Submit a crash report for Adobe Photoshop and Lightroom

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce RTX 3060 - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 13.4 - Photoshop 25.9.1 - Nik Collection 7 - PureRAW 4 - Topaz PhotoAI 3

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 10, 2024 Jul 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Done!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 11, 2024 Jul 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE AdobeCrashReport SYSTEM "AdobeCrashReporter.dtd">
<crashreport serviceVersion="13.2.0.202308091502_65b8636" clientVersion="13.2.0.202308091502_65b8636" applicationName="Adobe Lightroom Classic" applicationVersion="13.1" build="[202312111226-41a494e8]" source="Windows-Client" crashType="n/a">
<time year="2024" month="7" day="11" hour="8" minute="10" second="21" timeoffset="-480" timezone="Pacific Daylight Time"/>
<user guid="3ae8bb01-d7b5-4869-b0ba-b41dca20bf79"/>
<system platform="Windows 11 Pro" osversion="11.0" osbuild="22631" applicationlanguage="en-us" userlanguage="en-US" oslanguage="en-US" ram="130907" machine="Intel(R) Core(TM) i9-14900KS" model="Intel64 Family 6 Model 183 Stepping 1" cpuCount="32" cpuType="8664" cpuFreq="3187 MHz" processorArchitecture="9"/>
<gpu>
<gpuinfo availability="Running/Full Power" adapterCompatibility="NVIDIA" adapterRAM="4095 MB" caption="NVIDIA GeForce RTX 4090" description="NVIDIA GeForce RTX 4090" driverDate="20240601000000.000000-000" driverVersion="32.0.15.5599" videoModeDescription="3440 x 1440 x 4294967296 colors" pnpDeviceID="PCI&#92;VEN_10DE&#38;DEV_2684&#38;SUBSYS_51041462&#38;REV_A1&#92;4&#38;2A8872E2&#38;0&#38;0008" installedDisplayDrivers="nvldumdx.dll"/>
</gpu>
<crash exception="EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION" exceptionCode="0xc0000005" instruction="0x000000006BC0BBCA">
<backtrace crashedThread="0">
<thread index="0">
<stackStatement index="0" address="0x000000006BC0BBCA" symbolname="luaopen_string"/>
<stackStatement index="1" address="0x000000006BC0B93B" symbolname="luaopen_string"/>
<stackStatement index="2" address="0x000000006BC119F0" symbolname="luaopen_table"/>
<stackStatement index="3" address="0x000000006BBEF904" symbolname="lua_resume"/>
<stackStatement index="4" address="0x000000006BC40919" symbolname="AgLua_callWithAutoReleasePool"/>
<stackStatement index="5" address="0x000000006BBEEB1D" symbolname="lua_getstack"/>
<stackStatement index="6" address="0x000000006BC1169E" symbolname="luaopen_table"/>
<stackStatement index="7" address="0x000000006BBEF904" symbolname="lua_resume"/>
<stackStatement index="8" address="0x000000006BC35059" symbolname="AgThrowProgramError"/>
<stackStatement index="9" address="0x000000006BBEF9AE" symbolname="lua_resume"/>
<stackStatement index="10" address="0x000000006BBDCF80" symbolname="lua_pcall"/>
<stackStatement index="11" address="0x000000006AF1FF3F" symbolname="AgMainThreadAction_trigger"/>
<stackStatement index="12" address="0x00007FF9C3B2257D" symbolname="BaseThreadInitThunk"/>
<stackStatement index="13" address="0x00007FF9C522AF28" symbolname="RtlUserThreadStart"/>
</thread>
</backtrace>
<registerSet>
<register name="RAX" value="0x00000000294A8890"/>
<register name="RBX" value="0x0000000000000000"/>
<register name="RCX" value="0x000000007FFE0380"/>
<register name="RDX" value="0x00000000037D027D"/>
<register name="RSI" value="0x0000000000000001"/>
<register name="RDI" value="0x0000000000000001"/>
<register name="RSP" value="0x000000002377F9A0"/>
<register name="RBP" value="0x0000000000000000"/>
<register name="RIP" value="0x000000006BC0BBCA"/>
<register name="EFL" value="0x0000000000010206"/>
<register name="LastExceptionToRip" value="0x0000000000000000"/>
<register name="LastExceptionFromRip" value="0x0000000000000000"/>
</registerSet>

<binaryImageSet>
<binaryImage start="0x0000000140000000" end="0x000000014140E000" path="adobe\Lightroom.exe"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C51D0000" end="0x00007FF9C53E7000" path="ntdll.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3B10000" end="0x00007FF9C3BD4000" path="kernel32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2B60000" end="0x00007FF9C2F0D000" path="KERNELBASE.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C41D0000" end="0x00007FF9C437E000" path="user32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2920000" end="0x00007FF9C2946000" path="win32u.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BEDD0000" end="0x00007FF9BEF06000" path="winhttp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C5160000" end="0x00007FF9C5189000" path="gdi32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AA7F0000" end="0x00007FF9AACE4000" path="wininet.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2800000" end="0x00007FF9C2911000" path="ucrtbase.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C26E0000" end="0x00007FF9C27F9000" path="gdi32full.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3C60000" end="0x00007FF9C3D07000" path="msvcrt.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2500000" end="0x00007FF9C259A000" path="msvcp_win.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3D10000" end="0x00007FF9C3DB9000" path="sechost.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2B30000" end="0x00007FF9C2B58000" path="bcrypt.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C4F80000" end="0x00007FF9C5032000" path="advapi32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C5040000" end="0x00007FF9C5154000" path="rpcrt4.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C4620000" end="0x00007FF9C4E7F000" path="shell32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3250000" end="0x00007FF9C33F5000" path="ole32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3DD0000" end="0x00007FF9C4158000" path="combase.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C43E0000" end="0x00007FF9C4451000" path="ws2_32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C29C0000" end="0x00007FF9C2B27000" path="crypt32.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BC90000" end="0x000000006BFB5000" path="adobe\Headlights.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C4160000" end="0x00007FF9C41BE000" path="shlwapi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1030000" end="0x00007FF9C105D000" path="IPHLPAPI.DLL"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2950000" end="0x00007FF9C29BB000" path="wintrust.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BFF00000" end="0x00007FF9C0132000" path="dbghelp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2F10000" end="0x00007FF9C2FE7000" path="oleaut32.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006B200000" end="0x000000006B9BA000" path="adobe\ui.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BBD0000" end="0x000000006BC82000" path="adobe\AgKernel.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BB60000" end="0x000000006BBC5000" path="adobe\ahclient.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006AED0000" end="0x000000006B1F4000" path="adobe\substrate.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF953920000" end="0x00007FF953AA5000" path="adobe\CRClient.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF94C880000" end="0x00007FF94CDED000" path="mfc140u.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C34F0000" end="0x00007FF9C35E8000" path="comdlg32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C4E80000" end="0x00007FF9C4F74000" path="SHCore.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B4AD0000" end="0x00007FF9B4D63000" path="comctl32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3150000" end="0x00007FF9C3181000" path="imm32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AFBF0000" end="0x00007FF9AFC7D000" path="msvcp140.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1400000" end="0x00007FF9C140C000" path="secur32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AF9C0000" end="0x00007FF9AF9CC000" path="VCRUNTIME140_1.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AFCB0000" end="0x00007FF9AFCCD000" path="VCRUNTIME140.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B0160000" end="0x00007FF9B0179000" path="netapi32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF953010000" end="0x00007FF9532AB000" path="adobe\dunamis-ingest.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BC5F0000" end="0x00007FF9BC863000" path="DWrite.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B4D70000" end="0x00007FF9B4F29000" path="GdiPlus.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A99A0000" end="0x00007FF9A9B90000" path="urlmon.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BCB40000" end="0x00007FF9BD12E000" path="d2d1.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF650000" end="0x00007FF9BF6FF000" path="uxtheme.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006AD50000" end="0x000000006AEC1000" path="adobe\icuuc58.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C11A0000" end="0x00007FF9C11EE000" path="authz.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBAD0000" end="0x00007FF9BBADA000" path="version.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006AB40000" end="0x000000006AD42000" path="adobe\icuin58.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A8930000" end="0x00007FF9A8989000" path="pdh.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF952BC0000" end="0x00007FF952E2F000" path="adobe\wichitafoundation.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A8C40000" end="0x00007FF9A8EFE000" path="iertutil.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AFC80000" end="0x00007FF9AFCA8000" path="srvcli.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1020000" end="0x00007FF9C102C000" path="netutils.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BDE90000" end="0x00007FF9BDE97000" path="MSVCP140_CODECVT_IDS.dll"/>
<binaryImage start="0x000000004AD00000" end="0x000000004C602000" path="adobe\icudt58.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1880000" end="0x00007FF9C18C3000" path="sspicli.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF94C420000" end="0x00007FF94C87C000" path="adobe\libcrypto-3-x64.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF93E9D0000" end="0x00007FF94A6F8000" path="adobe\libcef.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF7C0000" end="0x00007FF9BF8B7000" path="dxgi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BDFD0000" end="0x00007FF9BE004000" path="winmm.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BDC70000" end="0x00007FF9BDD70000" path="propsys.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1B90000" end="0x00007FF9C1BB8000" path="userenv.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF990EC0000" end="0x00007FF991304000" path="UIAutomationCore.DLL"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B49B0000" end="0x00007FF9B4A19000" path="oleacc.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C13E0000" end="0x00007FF9C13F4000" path="wtsapi32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C0D60000" end="0x00007FF9C0D6E000" path="hid.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF8D0000" end="0x00007FF9BF8FB000" path="dwmapi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B4A20000" end="0x00007FF9B4AC7000" path="winspool.drv"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1EB0000" end="0x00007FF9C1EDE000" path="ncrypt.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF99D610000" end="0x00007FF99D629000" path="usp10.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF996E10000" end="0x00007FF996E35000" path="dxva2.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A40E0000" end="0x00007FF9A4288000" path="d3d9.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BEC10000" end="0x00007FF9BEC64000" path="wevtapi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF95D2A0000" end="0x00007FF95D2FA000" path="cryptui.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF96B7A0000" end="0x00007FF96B7BC000" path="credui.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF952900000" end="0x00007FF952A72000" path="adobe\chrome_elf.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BED30000" end="0x00007FF9BED4F000" path="dhcpcsvc.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A5E10000" end="0x00007FF9A61E0000" path="esent.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B8460000" end="0x00007FF9B85A1000" path="dsreg.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF940000" end="0x00007FF9BF979000" path="DXCore.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1250000" end="0x00007FF9C125A000" path="dsrole.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BEBF0000" end="0x00007FF9BEC0A000" path="wkscli.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B7CB0000" end="0x00007FF9B7CC9000" path="samcli.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1D50000" end="0x00007FF9C1D62000" path="msasn1.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2660000" end="0x00007FF9C26DB000" path="bcryptPrimitives.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1D10000" end="0x00007FF9C1D1C000" path="CRYPTBASE.DLL"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1E70000" end="0x00007FF9C1EA7000" path="ntasn1.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1620000" end="0x00007FF9C1638000" path="kernel.appcore.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3190000" end="0x00007FF9C3240000" path="clbcatq.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF956C20000" end="0x00007FF956CC0000" path="tiptsf.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2FF0000" end="0x00007FF9C3143000" path="msctf.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C0460000" end="0x00007FF9C0D5C000" path="windows.storage.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C0320000" end="0x00007FF9C045F000" path="WinTypes.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C21B0000" end="0x00007FF9C21FE000" path="cfgmgr32.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2430000" end="0x00007FF9C2451000" path="profapi.dll"/>
<binaryImage start="0x0000000180000000" end="0x00000001800BC000" path="adobe\WFCore.dll"/>
<binaryImage start="0x00000000030B0000" end="0x00000000030EB000" path="adobe\WFSQLite.dll"/>
<binaryImage start="0x0000000000C60000" end="0x0000000000C72000" path="adobe\WFWeb.dll"/>
<binaryImage start="0x00000000030F0000" end="0x000000000318E000" path="adobe\WFOzClient.dll"/>
<binaryImage start="0x0000000002730000" end="0x0000000002737000" path="adobe\LightroomModels.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A6340000" end="0x00007FF9A6368000" path="edputil.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A85F0000" end="0x00007FF9A86DB000" path="Windows.StateRepositoryPS.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B3A70000" end="0x00007FF9B3A86000" path="virtdisk.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1DC0000" end="0x00007FF9C1E09000" path="wldp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF98E110000" end="0x00007FF98E12D000" path="smartscreenps.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A3140000" end="0x00007FF9A31BC000" path="shdocvw.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A4670000" end="0x00007FF9A470F000" path="appresolver.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B2BD0000" end="0x00007FF9B2C30000" path="Bcp47Langs.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B5020000" end="0x00007FF9B564C000" path="OneCoreUAPCommonProxyStub.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1CF0000" end="0x00007FF9C1D0B000" path="cryptsp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1580000" end="0x00007FF9C15B5000" path="rsaenh.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3670000" end="0x00007FF9C368F000" path="imagehlp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1B20000" end="0x00007FF9C1B46000" path="gpapi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBA90000" end="0x00007FF9BBAC2000" path="cryptnet.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF900000" end="0x00007FF9BF90D000" path="winnsi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3DC0000" end="0x00007FF9C3DC9000" path="nsi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF998070000" end="0x00007FF998087000" path="msisip.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C35F0000" end="0x00007FF9C366D000" path="coml2.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF995520000" end="0x00007FF99553A000" path="wshext.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9942C0000" end="0x00007FF99430D000" path="AppxSip.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BD130000" end="0x00007FF9BD13C000" path="pwrshsip.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBD20000" end="0x00007FF9BBD2B000" path="EsdSip.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BAD70000" end="0x00007FF9BAD80000" path="wbemprox.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B7D20000" end="0x00007FF9B7DA0000" path="wbemcomn.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B6280000" end="0x00007FF9B6294000" path="wbemsvc.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B6490000" end="0x00007FF9B6588000" path="fastprox.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A6600000" end="0x00007FF9A661D000" path="amsi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A6510000" end="0x00007FF9A6591000" path="MpOAV.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2250000" end="0x00007FF9C225A000" path="dpapi.dll"/>
<binaryImage start="0x0000000060000000" end="0x000000006829D000" path="adobe\CameraRaw.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B5650000" end="0x00007FF9B570D000" path="mscms.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1640000" end="0x00007FF9C1674000" path="ntmarta.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BC8E0000" end="0x00007FF9BCB37000" path="d3d11.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBD30000" end="0x00007FF9BBD7D000" path="CONCRT140.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF951DC0000" end="0x00007FF951EF8000" path="adobe\microsoft.ai.machinelearning.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF93DFB0000" end="0x00007FF93E9C9000" path="adobe\onnxruntime.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9954F0000" end="0x00007FF995516000" path="D3D12.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B7CD0000" end="0x00007FF9B7D19000" path="directxdatabasehelper.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF94C210000" end="0x00007FF94C412000" path="D3D12Core.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B48E0000" end="0x00007FF9B49A1000" path="nvldumdx.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BB820000" end="0x00007FF9BB978000" path="drvstore.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C2200000" end="0x00007FF9C222C000" path="devobj.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B0900000" end="0x00007FF9B272F000" path="nvgpucomp64.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B7630000" end="0x00007FF9B7988000" path="NvMessageBus.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AACF0000" end="0x00007FF9AE8AC000" path="nvwgf2umx.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1390000" end="0x00007FF9C13DD000" path="powrprof.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1370000" end="0x00007FF9C1383000" path="umpdc.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF994650000" end="0x00007FF99467F000" path="D3DSCache.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B5710000" end="0x00007FF9B599A000" path="twinapi.appcore.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006A6E0000" end="0x000000006AB3D000" path="adobe\video_toolkit.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BE3D0000" end="0x00007FF9BE59E000" path="mfplat.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BE260000" end="0x00007FF9BE293000" path="RTWorkQ.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BF450000" end="0x00007FF9BF601000" path="WindowsCodecs.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BC0C0000" end="0x00007FF9BC10A000" path="icm32.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BB40000" end="0x000000006BB53000" path="adobe\xml_toolkit.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B8DF0000" end="0x00007FF9B8F25000" path="Windows.System.Launcher.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBB10000" end="0x00007FF9BBBA3000" path="msvcp110_win.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBED0000" end="0x00007FF9BBEEA000" path="windows.staterepositorycore.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF992C50000" end="0x00007FF992D05000" path="Windows.FileExplorer.Common.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF991EC0000" end="0x00007FF991EE6000" path="mssprxy.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1A90000" end="0x00007FF9C1AF9000" path="mswsock.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BED50000" end="0x00007FF9BED69000" path="dhcpcsvc6.DLL"/>
<binaryImage start="0x00007FF9A2F70000" end="0x00007FF9A3026000" path="webio.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1060000" end="0x00007FF9C1158000" path="dnsapi.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006B9E0000" end="0x000000006BA06000" path="mdnsNSP.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9B3AB0000" end="0x00007FF9B3ABA000" path="rasadhlp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BE2A0000" end="0x00007FF9BE323000" path="FWPUCLNT.DLL"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C41C0000" end="0x00007FF9C41C8000" path="psapi.dll"/>
<binaryImage start="0x000000000D130000" end="0x000000000D156000" path="adobe\catalog_converters.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C1480000" end="0x00007FF9C1527000" path="schannel.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF998DD0000" end="0x00007FF998DF7000" path="ncryptsslp.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9AED80000" end="0x00007FF9AED9E000" path="mpr.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BD150000" end="0x00007FF9BD17B000" path="p9np.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BE630000" end="0x00007FF9BE63C000" path="drprov.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BC8B0000" end="0x00007FF9BC8D2000" path="ntlanman.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9BBEF0000" end="0x00007FF9BBF0F000" path="davclnt.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF99D5F0000" end="0x00007FF99D602000" path="cscapi.dll"/>
<binaryImage start="0x0000000012C40000" end="0x0000000012E2A000" path="adobe\Import.lrmodule"/>
<binaryImage start="0x00007FF94C0B0000" end="0x00007FF94C20C000" path="adobe\EDSDK.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9C3690000" end="0x00007FF9C3B04000" path="setupapi.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF9936B0000" end="0x00007FF9936EC000" path="adobe\archiving_toolkit.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BAC0000" end="0x000000006BB3A000" path="adobe\AdobePIP.dll"/>
<binaryImage start="0x00007FF94BF00000" end="0x00007FF94C0A6000" path="adobe\LogSession.dll"/>
<binaryImage start="0x000000006BA70000" end="0x000000006BABA000" path="adobe\bridgetalk.dll"/>
</binaryImageSet>
<dumpType>
Mini
</dumpType>
<hbLogSessionDllStatus>

</hbLogSessionDllStatus>
</crash>

<dunamisConfigGuid>
b521ffc8-5267-46ac-bf6b-51b6a798b840
</dunamisConfigGuid>
</crashreport>

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 11, 2024 Jul 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

A couple of observations from the crash report.

 

1. LrC version? This might be a holdover in the code, perhaps this does not accurately reflect your actual LrC version, but:

 

applicationName="Adobe Lightroom Classic" applicationVersion="13.1" build="[202312111226-41a494e8]"

 

so what LrC version do you have?

 

2. What failed

 

<crash exception="EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION" exceptionCode="0xc0000005" instruction="0x000000005E278ADC">
<backtrace crashedThread="0">
<thread index="0">
<stackStatement index="0" address="0x000000005E278ADC" symbolname="luaopen_math"/>

 

so, looking at luaopen_math, and searching in this community, the following shows up (along with others, including yours):

Solution was to update LrC.

 

Another talks to GPU driver update, but I do not think that is your problem:

(from your MS Windos OS Sys Info; Adapter Description NVIDIA GeForce RTX 4090
Driver Version 32.0.15.5599 , that is up to date)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 11, 2024 Jul 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I was using v13.4 when this issue started. After I reinstalled Windows, I only installed 13.1 to see if that fixed it. That's what al least let me open LR without it crashing immediately. I just upgraded to 13.4 and I get the prompt to upgrade my catalog to the new version--and now it force closes when trying to upgrade the catalog. And now I'm back to now being able to open LR at all.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 11, 2024 Jul 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

*back to NOT being able to open LR at all

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines