Lightroom Classic v11.5 not reading NEF from D850

New Here ,
Aug 30, 2022 Aug 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I just bought a gently used D850 last week and my lightroom classic v11.5 will not read the nef files from the camera. My other camera, a D500 with the same exact settings has nef files that will open in lightroom. I can't figure out anywhere why it would open one and not the other at this point seeing that both cameras have been out for a while now. Any ideas?

TOPICS
Windows

Views

57

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 30, 2022 Aug 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Can we see a screen capture of your Import dialog.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Works on my end.

Please share more details. You may also share a NEF that does not work on your end using some file sharing service.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I just bought a gently used D850 last week and my lightroom classic v11.5 will not read the nef files from the camera.

 

"Will not read" ... exactly, and in detail, explain what happens that makes you say "Will not read". If there is an error message, please quote the exact complete unedited word-for-word error message. Please also show us a screen capture by using the "Insert Photos" icon (do not attach files).

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I ended up figuring it out. When my Adobe CC upgraded my Lightroom classic to v11.5 my system still had v6 on there as well after uninstalling the older version Lightroom read the files just fine. Must have been a glitch or something in the system. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines