Lightroom Fails to export my photo after I've edited it - have uninstalled and reinstalled same issu

New Here ,
Apr 27, 2022 Apr 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi!  I've been using LR Classic for ages. 

 

I installed Lightroom cloud based photo service today hoping to sync presets I'd made for myself with my mobile app on my phone, couldn't do it and so uninstalled lightroom cloud it as there was nothing I wanted to do there.

 

I went to use LR Classic as usual and - could not export my photo!  

 

I uninstalled LR Classic and reinstalled it,  same issue.  Cannot export!   I can edit photos just fine but where it comes to export I get an error saying "an unknown error occurred" and my photo CR3 file name.

 

What is going on Adobe!!  Need help please !

Views

101

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Did you update MacOS recently? Apple changed the security requirements. Go to MacOS 'System Settings - Security & Privacy' and add Lightroom Classic to "Full Disk Access". Click on the lock icon to unlock the settings, then click on the plus icon to add Lightroom Classic if it isn't already listed. If it is listed, then just enable the checkbox.

 

37407F4A-FBF9-450B-B595-2DAA0EA2B6F1.jpeg

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Beste Johan,

 

Ik heb hetzelfde probleem als hierboven beschreven. Na een update en opnieuw installeren geeft lightroom een onbekende fout aan bij exporteren. Voorheen nooit last van gehad... Hoe kan ik dit oplossen?

 

mvg mar2436

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Just a thought, in the export dialog final option, make sure a valid option is chosen. See the screen capture make sure it is not "blank".

Screenshot 2022-04-27 at 2.30.41 PM.png

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.6.5,; LrC 11.3.1, Lr 5.3, Ps 23.3.2-ACR 14.3,; Camera OM-D E-M1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

thanks all this is fine have checked

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi everyone thank you for your help I tried what you suggested all was set correctly.

 

I have completely uninstalled everything adobe and reinstalled just LR and it seems to be working again.  Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines