Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom is trembling?!

New Here ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I really don't know what caused the following error whether it was a new update or my new monitor.

I use two benq monitors, one with the resolution 4k, the other one with HD. Basically, when I use the HD monitor everything is fine.

When I use the 4k monitor and I hover above the menue points, the menue point I hover above begins to tremble. Also the curser turns sometimes grey and there are things happening I really don't understand like randomly zooming in pictures in and out.

I reinstalled Lightroom, but the problems remain. I checked my graphics card and the latest driver is installed. I've never seen anything like this and I'm bit confused how to solve this problem.

 

Thanks for your help!

 

TOPICS
Windows

Views

31

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Adobe Community Professional , Aug 27, 2021 Aug 27, 2021
The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.  Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.  https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting  https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html     If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the seco...

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional , Aug 27, 2021 Aug 27, 2021
What is your operating system and software versions?  This sounds like a possible GPU. I suggest turning it off and then troubleshooting via these links. https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting  https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html  warmly/j

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue. 

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom. 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html 

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link. 

Troubleshoot GPU issues | Lightroom Classic (adobe.com) 

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences. 

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/ 

 

If this doesn't help we need more informations about your environment. 

Which operating system do you use? 

Which version of Lightroom do you use? 

Please post the exact version and not only phrases as "recent", "latest" and so on. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What is your operating system and software versions? 

This sounds like a possible GPU. I suggest turning it off and then troubleshooting via these links.

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html 

 

warmly/j

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The GPU was the matter. I re-installed the graphics driver and now it works just fine.

 

Thank you guys for your help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines