• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Lightroom slow after update 11.5

New Here ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello, everyone,
the last version that runs smoothly for me is version 11.3.1. Performance slows down after updating to the newer versions 11.4 and 11.5. This is particularly evident when I go to the editing module and, for example, carry out the automatic tonal value correction. Version 11.3.1 is immediate, the following versions sometimes up to 10 seconds."Time to think"
I haven't changed anything on the computer etc. Anyone have similar problems?
Thank you and best regards
Lauis

TOPICS
Windows

Views

93

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Check the NVIDIA website to ensure your GPU driver is up to date.

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.7.1 BigSur,; LrC 12.0.1, Lr 6.0, Ps 24.0, ACR 15.0,; Camera OM-D E-M1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, but unfortunately didn't help. The first 2-3 pictures are always ok, then it gets slow. If I go back to the 11.3.1. version, everything is ok.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Did you update your GPU driver to v517.48?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Better to use the "Studio Driver" not the "Game Driver"

Tip, shut down OS and reboot after changing drivers.

Screenshot 2022-10-02 at 9.30.26 AM.png 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.7.1 BigSur,; LrC 12.0.1, Lr 6.0, Ps 24.0, ACR 15.0,; Camera OM-D E-M1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 02, 2022 Oct 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I installed the latest driver (also the studio version), no improvement.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines