• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

Lightroom Sync does not stat when LrC is launched

Community Beginner ,
Nov 12, 2023 Nov 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

After I have upgraded LrC to version 13 I see a strange behaviour quite often (but not always) when starting LrC: even if the cloud sign in the upper right corner is showing a green tick and stating "Synced" when clicking on it it doesn't start syncing when I change a photo in an already synced collection. In addition the double arrow symbol left to the collections showing if a collection is synced with the cloud or not is just missing. Also in the context menu of a collection (be it synced from before or not) the item "Sync with Lightroom" is missing.

Anyhow I can see my synced images under "All Synced Photographs" in the "Catalog" section and when I select "Synced Collections" in the collection filter it shows the collections having been synced from before.

 

As said, this doesn't happen each time when launching LrC but maybe 3 out of 4 times. Sometimes it helps to toggle "Pause Syncing" off and on again, sometimes it doesn't and I have to restart LrC, which helps most of the times.

 

Has anybody seen this behaviour, too?

 

Versions:
Lightroom Classic 13.0.1

MacOS Sonoma 14.1.1 (but same experience already with MacOS 13)

 

TOPICS
macOS

Views

62

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation