Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom warns that files have different names when relocating Missing Files

Explorer ,
Jan 09, 2020 Jan 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I had previously moved a couple of catalogs and their images onto my NAS in order to temporarily free up some space on my computer. I moved the main folders that contained the catalogs and the images all together. Today, I just needed to access those catalogs again so I moved the folders all back to where they originally were. 

Now when I open the catalogs I get asked to upgrade so I do but then all my images show up as missing. And when I try to relink a file I get the following warning (see images below)

I relocate the file and then when press 'Select' it just gives me the following warningI relocate the file and then when press 'Select' it just gives me the following warningNames are identical, I don't understand what's differentNames are identical, I don't understand what's different

Do you have any ideas as to what is causing this? The file names look identical to me. Thank you.

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

204

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 09, 2020 Jan 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The file name you selected is different from the original file name as you can see in the top screen capture, it says Locate and then a double quote and then a blank (or possibly several blanks)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 09, 2020 Jan 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Good catch. I didn't notice that. But the filenames never had spaces in front of them when I lasta worked on the catalog. Any idea what would have caused that across the entire catalog? Like it seems that it's somehow damaged.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 09, 2020 Jan 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am stumped, I have no idea how spaces could accidentally get added or removed in normal activity. You'd almost have to be trying to add spaces to get it to happen.

 

I also don't have a good idea how to globally fix this. I suppose there are utility programs out there that can bulk changed the names of the files to have spaces in front of them, but I wonder if there are some drawbacks to doing this that I can't think of at the moment.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 23, 2021 Feb 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I am getting the same error, except my filenames are entirely indentical - no extra spaces anywhere. The only exception possibly is that they include accents in French. Could it be an encoding issue? All file naming was done via Lightroom, on different computers, one Macbook and one PC. Nothing was changed or renamed outside Lightroom.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines