• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Lightroom watermark disappears when printing to JPEG file

New Here ,
Jan 26, 2024 Jan 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

During regular printing, the watermark turns out as shown on the first and second pic. It's absolutely necessary to print to file instead of directly from LR since I use my printer's software for precise settings. I also need to use watermark instead of identity plate cos watermarks are flexible in terms of orientation (see 2nd pic). Otherwise, I'll have to customize an identity plate according to my print template. How can I retain the watermarks when I print to file?

Screenshot 2024-01-27 at 3.40.04 PM.pngScreenshot 2024-01-27 at 3.40.53 PM.pngScreenshot 2024-01-27 at 3.45.53 PM.png

Views

51

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 27, 2024 Jan 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

 

quote

It's absolutely necessary to print to file instead of directly from LR...

By @Divine35068976sjg4

 

Your subject and body say that you are using Lightroom, but your screenshot says Lightroom Classic. I've moved your post from Creative Cloud Desktop to the LRC forum.

 

Please confirm that this is what you are using. We can easily move it to LR if needed.

 

janee_0-1706354569570.png

 

Jane

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 27, 2024 Jan 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

This works correctly when I try it. Maybe try recreating the watermark preset? I've seen watermarks misbehave after a upgrade to Classic. 

Screenshot 2024-01-27 at 9.02.40 AM.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines