• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

LR adds edit to photos when I skip to next picture

New Here ,
Sep 24, 2022 Sep 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi guys, my LR classic adds edit when I go to another picture automatically in develop mode. It adds White balance (as shoot) to history. Can I prevent it from doing it? Because when I use smart collection and want to export only edited pictures, those are also in this smart collection and I didn't want them I was just clicking arrow to skip to next picture and it always adds edits to them 😕 And Problem is on both mac and windows

TOPICS
macOS , Windows

Views

83

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 24, 2022 Sep 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Do you have assign some preset during the import?

 

Try to reset the preferences of Lightroom Classic:   https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

It's recommended to backup your preferences before you reset the preferences to the default settings: 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce RTX 3060 - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 13.2 - Photoshop 25.6 - Nik Collection 6.9 - PureRAW 4 - Topaz Photo AI 2

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 24, 2022 Sep 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I did that last time and after that it started, I don't have assigned preset and sometimes it does randomly ...sometimes one afther another gets in history (white balance) and some nothing and its ok

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 24, 2022 Sep 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You can go to your Lightroom > Preferences > Presets to see what Default Develop Preset is selected. See the screen capture.

See also the link to an article that describes how to set up your default for importing raw images.

https://jkost.com/blog/2020/02/how-to-customize-lightroom-classics-default-develop-settings-v9.html 

On another note white balance "As shot" will be displayed if you have imported a raw image file and you have not made a change.

 

Screenshot 2022-09-24 at 8.14.03 AM.png

 

 

Regards, Denis: iMac 27” mid-2015, macOS 11.7.10 Big Sur; 2TB SSD, 24 GB Ram, GPU 2 GB; LrC 12.5, Lr 6.5, PS 24.7,; ACR 15.5,; Camera OM-D E-M1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines