Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


LR Freezes when loading gps track log via Maps

New Here ,
Oct 06, 2021 Oct 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I seem to be having a problem when I have imported a new group of photos. I want to open the maps feature and load a Track log as soon as I do this the box to slect which track log I want etc opens but then nothing. LR seems to be responding using task manager and does not close but I have to End Task in task manager to be able to do anything.

I reset preferences as per a post I read on here regarding a similar issue. I did this by deleteing the preferences file from appdata "I could visually see this had worked as my fonts returned to tiny small" etc, however I am still having the same issue with maps.

I also updated to 10.4 but still the same.

System Info Below

Lightroom Classic version: 10.4 [ 202108071231-af9219b9 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en
Operating system: Windows 10 - Home Premium Edition
Version: 10.0.19042
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 12
Processor speed: 2.5GHz
SqLite Version: 3.34.0
Built-in memory: 16164.5 MB
Real memory available to Lightroom: 16164.5 MB
Real memory used by Lightroom: 894.4 MB (5.5%)
Virtual memory used by Lightroom: 902.2 MB
GDI objects count: 618
USER objects count: 1884
Process handles count: 1857
Memory cache size: 0.0MB
Internal Camera Raw version: 13.4 [ 872 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 0MB / 8082MB (0%)
Camera Raw real memory: 0MB / 16164MB (0%)
System DPI setting: 144 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1080, 2) 3840x2160
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
DirectX: NVIDIA GeForce GTX 1650 (27.21.14.6611)

 

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic
Library Path: C:\Users\andrew\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog-v10.lrcat
Settings Folder: C:\Users\andrew\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Facebook
3) Flickr
4) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
Device : 1f91
Subsystem : 9231028
Revision : a1
Video Memory : 3964
Adapter #2: Vendor : 8086
Device : 3e9b
Subsystem : 9231028
Revision : 0
Video Memory : 80
Adapter #3: Vendor : 1414
Device : 8c
Subsystem : 0
Revision : 0
Video Memory : 0
AudioDeviceIOBlockSize: 1024
AudioDeviceName: HP V28 4K (Intel(R) Display Audio)
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 48000
Build: LR5x26
Direct2DEnabled: false

TOPICS
Windows

Views

32

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 06, 2021 Oct 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Graphics Processor Info:
DirectX: NVIDIA GeForce GTX 1650 (27.21.14.6611)

So v466.11, latest per NVIDIA is v472.12

Probably not the cause of this particular problem, but what if?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 06, 2021 Oct 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Please post a full-resolution screenshot of the entire LR window when it stops responding. That could give clues.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines