LR/Mogrify does not work anymore in LRC 15.1

Community Beginner ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Since LR15.1 the LR/Mogrify plugin does not work anymore. It used to work fine in earlier versions (up to 14.4.1). Can this be looked into? I went back to 14.4.1 and it functions perfect again, but this is offcourse no solution.

 

Mac Mini M1

MacOS, 12.5.1

LRC 15.1

LR/Mogrify 5.10

Adding an outer border in LR/Mogrify

Publish to disk.

When publish it comes with the error: “An unknown error occurred. This photo was not rendered. (1)”

Result: no output is generated, as where it is to be expected to have a picture with an outer border;

 

Thanks,

Hans

 

Thanks, Hans

TOPICS
macOS

Views

89

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 15.1? I assume you mean 11.5 and you went back to 11.4.1. Mogrify is not an Adobe product, so the author will have to look at it (but I understand the product is no longer supported by him). It sounds like a permission problem however. Did you give Lightroom Classic full disk access in MacOS? 

See Quick Tips: How to give Full Disk Access to Lightroom Classic on macOS

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Update: I just tried it and LR/Mogrify still works on my MacBook M1 MAX with Lightroom Classic 11.5.

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Oeps, yes thats what i meant, a bit of a mixup on the numbers. Just gave full disk access to LRC as outlined in the quick tip. Upgraded again to 11.5 but without luck, the error remains the same.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

quote

see bottom of: https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/lr-classic-11-5-publish-service-doesn-t...

 


By @GoldingD

 

Like I said: LR/Mogrify still works on my MacBook M1 MAX with Lightroom Classic 11.5.

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Aha, what version of the LR/Mogrify plugin do you use?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

quote

Aha, what version of the LR/Mogrify plugin do you use?


By @hansw11410944

 

Version 5.10 (unregistered).

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Mmm, strange. Just to check, do you also use it as part of a publish or export? Just having it installed and not using it does not cause the issue, only when actually use it as part of an export or publish function, it does.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Right! I only tried it as part of an export (I have the plugin installed for years, but I only very occasionally use it and only in an export), so if it does not work in a publishing setup, then that is problably the link @GoldingD gave you. Sorry for the confusion.

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 23, 2022 Aug 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I agree as far as I know it's a plug-in used at export and also use it occasionally, not at my desktop at the moment and will check when at home next week.

It' a very useful tool. 

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.6.8,; LrC 11.5, Lr 5.5, Ps 23.5.1, ACR 14.5,; Camera OM-D E-M1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines