• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

LR wants to re-add all my keywords as duplicates

New Here ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Since upgrading to 13.2 or thereabouts, all the keywords I add to my photos (like tagging people through face recognition, or using suggested/recent keywords) ignore the hierarchical structure I had set up and are added to 'root' instead.

 

Has anyone experienced this?

TOPICS
Windows

Views

125

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

[This post contains formatting and embedded images that don't appear in email. View the post in your Web browser.]

 

"like tagging people through face recognition"

 

To tell LR where you want new person keywords added to the hierarchy, right-click the parent keyword, e.g. "People", and do Put New Keywords Inside This Keyword:

 

johnrellis_0-1717864542499.png

 

That keyword will be marked with a * to the right of it.

 

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, but I'm not trying to add new keywords. I'm tagging my photos with existing keywords (e.g. the names of people I already trained LR's face recognition algo on). Again, it's not merely people tags. The recent/suggested keywords too, though clearly taken from my existing hierarchical set, get added to the 'root' of the hierarchy. That's the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Sounds like you are exporting photos (with keywords) and then adding these to the catalog again. If you do that, then make sure you export with the keywords in Lightroom's keyword hierarchy. If you don't check that option, then the keywords end up as new keywords in the root.

 

1.jpg

2.jpg

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 09, 2024 Jun 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Again, thanks for the tip, but I am not exporting, I'm tagging photos in Grid View (using Keyword Suggested and Recent Keywords) and People (using suggestions and manual entry).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 09, 2024 Jun 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I think we'd need to see a screen recording (not a phone video) to understand the details of what's happening:

https://www.descript.com/blog/article/how-to-screen-record-on-windows

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines