• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

LRC 13.3 Nil error happing when trying to create virtual copies

Community Beginner ,
May 28, 2024 May 28, 2024

Copy link to clipboard

Copied

After updating today to 13.3 I keep getting the error below when trying to create virtual copies.

 

"""  ?:0: attempt to index a nil value '''''

 

Any idea what is going on?  Also when I updated I had to update my catalog.  Since then I have done a bunch of adding photos and editing.  If I try and revert to the previous version of LRC, will it recognize the catalog?

 

 

TOPICS
macOS

Views

78

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 28, 2024 May 28, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I have no answer for the "nil value" error message.  If I create a VC from a 'Missing' image, a blank grey VC is created, no error message.

Calatogs are not backwards compatible. A v13 catalog will not open in LrC v12.  (now even a v13.3 catalog will not open in 13.2!)

For a previous version of LrC you will need to open a backup catalog compatible with the LrC version.

 

Regards. My System: Lightroom-Classic 13.3.1 Photoshop 25.9, ACR 16.3.1, Lightroom 7.3, Lr-iOS 9.0.1, Bridge 14.1.0, Windows-11.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines