Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


LRc develop transformlines

New Here ,
Apr 21, 2021 Apr 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

working in Lrc10,02

when i open develop module and go to transform section: normally i click on the #icon in the left hight corner, then the loupe appears and i can draw the 4 lines... perfect

 

Now: when i click the icon: the 4 lines appear directly at the 4 sides of the also format changed picture and the operation fails !! 

TOPICS
Problem or error

Views

135

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 21, 2021 Apr 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting the Guided Upright tool by clicking on the word 'Upright' at the top of the Transform panel.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

does not help, attached you see

1 original image

2 image when i click in transform section on the #icon: immediatly the 4 lines appear on the sides and the image has changed

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting LrC Preferences file as outlined at the below link. Place a copy of the preferences file on the desktop so you can easily restore it if the issue remains.

 

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Todd

i did what you proposed but the issue remains

Bizarre is that on my wifes imac, same adobe CC subscription, same Lrc version, same OS(bigsur) this issue doen NOT occur!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2021 Apr 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Next step is to use the Creative Cloud app to uninstall LrC. Reboot your system and then reinstall LrC 10.2 using the Creative Cloud app. Make sure you know where your catalog folder is in case it asks for the location when you relaunch LrC.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 25, 2021 Apr 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

ok thx

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines