• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

LRC doesn't open

New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

My LRC 12.2.1 doesn't open

iOS Ventura 13.2.1

This is the second time within. less than one month. It was running smoothly, but, yesterday, after installing Nik Collection last version plug-ins, the app simply is not working. It starts popping-up and suddenly stops and doesn't open. I uninstalled and reinstalled it again, but didn't work

TOPICS
macOS

Views

281

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Did you try un-installing Nik Collection?

 

Please give us more information: "It starts popping up ..." what do you mean ... be specific ... provide details ... how far does it get ...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I mean: it blinks once and stops immediately and doesn't open.

I also unisntalled Nik collection and nothing happened

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

In a first step try is to reset the preferences to the default settings.

Reset Procedure:

  • Close Lightroom.
  • Windows: Hold down [Alt]+[Shift] while restarting Lightroom.
  • Mac: Hold down [Opt]+[Shift] while restarting Lightroom.
  • Overwrite the Preferences when prompted by the dialog.
  • Close Lightroom.
  • Restart Lightroom.

 

It's recommended to backup your preferences before you reset the preferences to the default settings: 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

 

If his doesn't help provide also a copy of your 'System Info'. This can be get from the LrC Help > System Info menu item. There's a copy button in the System Info dialog. Press this button and paste the info into your next forum post.

 

And give us more details as @dj_paige wrote

 

 

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce GTX 1050 Ti - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 12.3 - Photoshop 24.5 - Nik Collection 6 - Topaz Sharpener AI

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I did that and nothing!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Try logging into another Mac user account (you should make a new one); any better? 
Try starting up in Safe mode (hold down Shift Key when booting*), any better? 
* How to start your M1 Mac in Safe Mode
On your Mac, choose Apple menu () > Shut Down.
After your Mac shuts down, wait 10 seconds.
Press and hold the power button until the startup disks and Options appear.
Press and hold the Shift key, then click Continue in Safe Mode.

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Did that two weeks ago and it worked. But after creating a new user and I had to reset everything, I mean, e-mail, and all other apps. My fest is that the problem keep on coming back

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines