Menu list in "edit in" for photoshop and other no more active

New Here ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

my menu list for photo>edit in shows, but is no longer active, I cannot use my plug ins from photoshop, Topaz or Nik. all are listed, but not active

what can I do to activate the list?

TOPICS
macOS

Views

48

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry about the trouble. Would you mind sharing the version of Lightroom Classic and Photoshop you're using?

Are you using the Smart previews or original file? Have you tried any troubleshooting steps so far? Is it happening with all files? Since when have you noticed this issue?

Try resetting the preferences of Lightroom Classic by:  https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html
Backup your preferences before resetting by: https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

 

Let us know if that helps.

 

Regards,

Tarun

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If the 'Edit-In' menus are visible but Greyed out, this may be caused by-

 

1) The photo is 'missing'. Lightroom does not know where the original photo is stored- it has been deleted, renamed, moved, by the OS outside of LrC.  Grid view thumbnail is showing a [!] on the border? (or possibly a corrupt file)

MISSING PHOTOS

 

2) You are using Smart Previews and the original file is not connected to the computer or available to Lightroom. (eg. external usb drive not connected). Plug in the external drive- check that it is using the same Name/Letter as before. (Also see the link for Missing photos)

 

3) Lightroom and Photoshop are not linked correctly in Registry/plist.  See this link-

EDIT IN Photoshop command missing

 

Regards. My System: Lr-Classic 11.4.1 Photoshop 23.4.1, ACR 14.4.2, Lightroom 5.3, Lr-iOS 7.0.2, Bridge 12.0.2, Windows-10.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines