• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Metadata sync problem

Community Beginner ,
Feb 09, 2024 Feb 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I am having a keywording problem in Lightroom (macOS - Sonoma 14.2.1). They were adding fine, then suddenly stopped working for some files (but not for others) - I can't seem to add them manually, copy and paste them from other files or by syncing. I can do all of those things, but the caption and title info won't save.

I fixed it by quitting and re-starting the mac. It works again for a while, then starts happening again. So I'm pretty sure it's a bug. 

I made a wee screen recording. See attached. 

TOPICS
macOS

Views

47

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 09, 2024 Feb 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I don't see anything being done with keywords, just with the title and caption, so I changed the title of your post to better describe the problem. I can't reproduce this on my Mac running Lightroom Classic 13.1 in MacOS 14.3.1 however. Have you tried resetting the preferences to see if that fixes it? 

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines