• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Missing Photo in LR Classic, but available on the folder and shown as Catalog Missing Photos

New Here ,
Sep 30, 2022 Sep 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I didn't find any solution on the blog. Here's my problem.

 

Yesterday I imported a new folder in LR Classic (last release) and I processed some of them.

Today I opened LR and the folder (2022 09) is no more shown in the folder list.

In the catalog drop down I see "missing photograps" (1657 items).

 

I didn't changed the folder name (is a subfolder) and all the other subfolders are shown and photos accessible.

I tried to "find all missing photos", but it creates just a temporary collection whose only option is "remove this temporary collection".

defaulth04rdyewhzms_0-1664537534543.png

I tried to reimport the photos, but LR is not recognising any new photos on the folder and therefore not importing anything. 

The photos are on the folder: checked and opened them with Nikon software.

The previous in LR show me the changes I did:

defaulth04rdyewhzms_1-1664537752060.png

 

 

Any idea how to solve this without having to re-process the one I already worked?

Thanks

 

 

TOPICS
macOS

Views

38

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Sep 30, 2022 Sep 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

2022 09 shows zero photos in LrC Folder Panel. Where are the photos you are showing in your screen capture, according to Lightroom Classic (not according to your operating system)? Please right-click on one of the photos, and select Go To Folder in Library, and report what folder LrC has highlighted in the folder panel (you may have to scroll up or down to find it). Show us a screen capture of the result.

 

Please note: re-importing almost never solves anything. It is a bad idea, it makes the problem worse, not better. The solution is to figure out why Lightroom Classic is doing what it is doing (starting with answering the question above) and then fix it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 30, 2022 Sep 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Go To Folder in Library didn't work and was sending me to the parent forlder, but the photos where not there. 

I tried Show in Finder and I was able to reconnect all the photos.

Thanks for the hint, it help solving the problem.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines