• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
9

Neue Lightroom Classic 13.3: Synchronisierung problems

Explorer ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi everybody,

 

after Update of LR Classic and catalog cannot fisnish syncronaization. I have 60k pictures an the cloud, the sync error is not new. Usually I see in the Settings "Lightroom Synchronization" the sync process with file names. In the new version it showes nothing. I do not know wich file I  can remove and reimport. If I press option button (MacBook) and click on the item "show in the web", Safari opened LR in the web and show message 2 errors"

 

Could you please explain how to trobleshoot in this case?

 

BR, Leo

TOPICS
macOS

Views

481

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , May 22, 2024 May 22, 2024

Yes, contact support. They'll likely want a diagnostic log.

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

These are the new troubleshooting steps: https://www.lightroomqueen.com/troubleshoot-sync-with-classic/

_______________________________________________
Victoria - The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit on the Go books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for a quick answer. I do not have collaction All Sync Error and do not have section Sync Errors in the Web. Should I contact to the support?

 

BR, LEO

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi, same problem for me. LRc is now syncing for more than 30h . Two times it crashed completly while mac was not in use and LR sync was the only active process

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes, contact support. They'll likely want a diagnostic log.

_______________________________________________
Victoria - The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit on the Go books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Support via Chat was not a technical support. Agent did connected to my Laptop and says I need to call the number in Frankfurt. They says  in english I call outside of working hours, in german, that there are problems with phone line and I need to contact live chat ... Very strange ..

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@Leo1024 Please allow LrC to finish syncing.

-S

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Already did it. LrWeb shows  no errors

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 27, 2024 May 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Can you please share diagnostic report with us ? 
Preferences > Lightroom Sync > hold alt/option > Generate diagnostic report 

-S

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 22, 2024 May 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

There were no errors shown in the web. Sync is even not stuck, it's seems to be in a kind of loop.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 31, 2024 May 31, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Exactly the same problem here. 50k photos, 50 GB in size. After update to LRC 13.3, approx. 100 photos should be synchonized. Nothing happend since then. No progress, sync seems to be in a endless loop. Message (german) "Synchronisierungsdaten werden initialisiert" for 7 days now. Please see screen shot. Sync status in internet shows: No errors.

What should I do? Waiting again for serveral days?

My system: MacStudio 2022, Sonoma 14.5, 1.3 TB free space on SSD.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@Classicmac64 have you rebooted lately?

_______________________________________________
Victoria - The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit on the Go books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I have similar problem.  One image continues to try to sync.  Web shows no issues.  Multiple reboots.  System is Win11.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes, several times.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

If you've ruled out the Sync Errors collection in Classic and Sync Issues on the web, the next step right now is to run a diagnostic log and contact customer support. There's more details here: https://www.lightroomqueen.com/troubleshoot-sync-with-classic/

_______________________________________________
Victoria - The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit on the Go books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thank you. Yes, I´m aware of that. Diagnostic log already generated. Unfortunately, Adobe support is only available until 5 p.m. on weekdays. Too bad for such a big and important company. I would have expected more...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Actually i was able to fix the problem after a little bit of investigation. First i checked the total number of synced pictures in LRc and lightroom.adobe.com. They were different. After that i checked every single album, but all seemed to be correct, but the addition of all collections was different from 'all synced photos'. Therefore i searched for photos within synced collections with 'synced in Lightroom cloud' (used "any filter" for that) and i found a bunch of missing photographs . In library mode i did a exposure +1 and -1 and waited. It took some time and there was only one 'for ever syncing' picture left. Now i created a logfile fr support and openend it. There is a section Binary Uploader which listed exactly one file. I searched this file, did an exposure change for that pic too and now i'm ready. For the first time since updateing to 13.3 the cloud sign is green!

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Sounds interesting. I found the "Binary Uploader" section in my log. But I don't see any files there. I have attached a screenshot of this area.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 01, 2024 Jun 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Incidentally, there is also a difference between LRC and Adobe Web in my collection: But these are exactly the photos that should now be synced to the computer. These are the latest almost 300 photos since the update to version 13.3...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 02, 2024 Jun 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This is incredible: I was able to solve the problem in my case with an extremely simple procedure that I happened to find on the Internet. However, not as a solution to problems with version 13.3. The article was from last fall:

 

Start LRC, stop sync, quit LRC and restart it again. Then start sync again.


And after a short time, all my 500 photos were synchronized from the cloud to the Mac and vice versa.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 02, 2024 Jun 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I was not sure what you meant by 'stop sync'.  I tried 'pause sync' with reboot....no change.  I then unclicked sync on all my collections.....waited (a long time) for 'unsync' to complete, deleted all images in cloud, waited (a long time) for them to all be deleted, re-clicked sync on collections, waited (a long time 😀) for them all to sync.....problem gone....no more sync hang up.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 02, 2024 Jun 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Sorry for the misunderstanding. I meant: Pause sync 😉

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 03, 2024 Jun 03, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

That's OK.  As I said in my post, that did not work for me....and I had to go further.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines