• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
5

New issue moving to next image in 13.0.2 - LR randomly moves to last image in collection

Explorer ,
Dec 06, 2023 Dec 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Having used 13.0.2 for a few days now, the issue of not being able to move to the next image seems to be resolved, HOWEVER, I have noticed an incredibly annoying new issue, which I have not encountered before.

Occasionally, when I press the cursor to move to the next image, it jumps to the last image in the collection, and so I have to scroll back through thousands of photos to find the one I was previously working on. Has anyone else experienced this? It is happening around once or twice every 5 minutes and is incredibly frustrating. 

TOPICS
macOS

Views

67

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 06, 2023 Dec 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I also have another issue showing - I like to have the image info showing over the image in the develop pane, activated by the keyboard shortcut 'i'. Normally all the image info is there, and I can toggle between image info, date, and nothing. Except now when I move to the next image, there is no info. So I press 'i' and nothing happens, you have to press it repeatedly to get it to eventually show.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

"Occasionally, when I press the cursor to move to the next image, it jumps to the last image in the collection"

 

1. Are you in Develop or Library (Loupe, with one image showing, or Grid)?

 

2. Is the filmstrip showing?

 

3. Regular or smart collection?

 

4. How many images in the collection?

 

5. If you're in Develop, does it happen only after you've made edits to the current image, or does it sometimes happen even if you've made no edits to the current image?

 

6. Does it happen when you hit the arrow key very soon after making the last edit to the image, or very soon after previously hitting the arrow key?

 

As you know from the advance-to-next-photo bug, unless Adobe is able to reproduce the problem, the less likely it will get addressed. So more details the better.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines